На 85-годишна възраст почина легендата на аржентинския и световния футбол

...
На 85-годишна възраст почина легендата на аржентинския и световния футбол
Коментари Харесай

Почина архитектът на първата световна титла на Аржентина

На 85-годишна възраст умря легендата на аржентинския и международния футбол Сесар Луис Менот и. За кончината му оповестиха медиите в Аржентина, като се базират на публично известие от Футболната федерация на Аржентина.

Меноти бе проектант на аржентинския народен тим, спечелил първата си международна купа на родна земя през 1978 година, побеждавайки с 3:1 Нидерландия след продължения на финала.

Меноти бе приет в болница в продължение на месец с диагноза тежка анемия. В началото на април той бе признат в болница с тежка анемия и малко по-късно бе опериран от флебит.

Президентът на Футболната федерациея на Аржентина Чики Тапиа , разгласява в една от обществените мрежи: " Скъпи Флако , голяма болежка е да се сбогувам с теб. Ти ни напусна във време, когато даваше и последни сили в националния тим и във футбола ".

Сесар Луис Меноти е роден на 5 ноември 1938 година в Росарио. Бе прочут и с прякора си Ел Флако – Кльощавия . В треньорската си кариера е водил и Атлетико Мадрид и Барселона в Испания.

" Аржентинската футболна асоциация съжалява да заяви с огромна горест за гибелта на Сесар Луис Меноти , сегашен шеф на националните тимове и някогашен треньор на международния първенец на Аржентина ", се споделя в формалното известие на Футболната федерация на Аржентина.

Нападател в дните си на терена, Меноти игра в Аржентина за Росарио Сентрал, Расинг Клуб, както и за Бока Хуниорс. По-късно се причисли към Ню Йорк Дженерълс в НАСЛ (Северноамериканската футболна лига), след което се състезава за браздилския Сантос паралелно с иконата Пеле , както и за Жувентуд в Бразилия.

Като треньор има е интервал в Мексико, както и за още 12 клуба.

Привърженик на атрактивния футбол, " Ел Флако " също пое тима на Аржентина до 20 години за Световното състезание в Япония през 1979 година. Селекцията включваше и институцията Диего Марадона , а отборът завоюваха шампионат.

След Световното състезание през 1982 година в Испания и отпадането във втория кръг, той бе сменен от Карлос Билярдо.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР