На 84 години почина един от най-великите хокеисти за всички

...
На 84 години почина един от най-великите хокеисти за всички
Коментари Харесай

Почина един от най-великите хокеисти за всички времена

На 84 години умря един от най-великите хокеисти за всички времена Боби Хъл - Златния Джет. Той изигра 16 сезона в НХЛ и събра 1170 точки (610 гола и 560 асистенци) в 1063 мача.

Хъл прекара интервала 1958-1972 година в " Чикаго Блек Хоукс " и взе купа " Стенли " през 1961 година Три пъти е притежател на премията " Арт Рос " за най-хубав изпълнител в лигата и два пъти на " Харт " за най-полезен състезател. 10 пъти е включен в тима на звездите като ляво крило.

След това подписа многомилионен контракт в Световната хокейна асоциация и " Уинипег Джетс ". През 1979 година се завръща с този тим в НХЛ и в 8 мача вкарва 4 гола. След това е продаден на " Харторд Уейлърс ", само че играе едвам 4 мача с другата легенда Горди Хау-Господин Хокей.

На 42 години се пробва да се върне на леда, само че треньорът на " Ню Йорк Рейнджърс " Хърб Брукс го кара да се откаже вечно. Брус е олимпийски първенец от Лейк Плесид, когато с колежаните на Съединени американски щати надделя Съюз на съветските социалистически републики.

Боби Хъл игра в две от сериите на Канада против Съюз на съветските социалистически републики, известни като мачовете на предизвикването.

Неговият наследник Брет също направи невероятна кариера в НХЛ, като в кариерата си означи 741 гола или повече от татко си. Брат му Денис игра с него в " Чикаго " и заби 300 шайби в кариерата си.

От 1978 година е носилен на ордена на Канада. Член на залата на славата на хокея. Приживе му бе повдигнат монумент пред залата, където играят " Блек Хоукс " до този на Стан Микита.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР