На 83-години Барбара Юмбер планира да участва в надпреварата Маратон

...
На 83-години Барбара Юмбер планира да участва в надпреварата Маратон
Коментари Харесай

83-годишната Барбара Юмбер се надява да участва в Маратон за всички на ЛОИ Париж 2024

На 83-години Барбара Юмбер възнамерява да взе участие в конкуренцията " Маратон за всички " на Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Състезанието, което за първи път ще даде опция на непрофесионалисти да се допрян до Олимпиадата ще се организира на 10 август.

Родената в Германия французойка бяга по 50 километра на седмица. Участвала е в десетки маратони и е спечелила и десетки медали, с които се гордее. Юмбер бяга и по улиците на Париж по време на маратона при започване на април т.г. Тя пробяга дистанцията от 41 км. за 6 часа и 21 минути.

Това, че ще имаме Олимпиада в Париж е извънредно ", съобщи Барбара Юмбел, представена от организация " Ройтерс, от вкъщи си в Обон, намиращ се на час път на север от Париж.

" Ще бъде същински подарък за 60-ия ми маратон. За мен ще бъде велико достижение ", възнамерява тя, най-малко към този момент, защото броят на участниците е стеснен до 20 024, и ще бъде теглен чоп.



Барбара Юмбер е пробягала към 8 000 километра.

Повече от 40 години откакто стартира да се състезава, през предходната година Юмбер усъвършенства международния връх в нейната категория на френския атлетически шампионат, бягайки 125,271 километра за 24 часа. Как го реализира? Отговорът на французойката е с доста тренировки и внимание към хранителния режим.

" Бягането оказва помощ за салдото на човек. Когато бягаш, изчистваш съзнаието си и след това се чувстваш доста по-добре ", прибавя Барбара Юмбер и не възнамерява скоро да завърши с маратона: " Докато ставите не ме болят, ще не преставам. "





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР