На 82 години почина актьорът сър Майкъл Гамбън. Той е

...
На 82 години почина актьорът сър Майкъл Гамбън. Той е
Коментари Харесай

Сбогом, Дъмбълдор - почина актьорът Майкъл Гамбън

На 82 години умря артистът сър Майкъл Гамбън. Той е прочут най-много с ролята си на професор Албус Дъмбълдор в шест от осемте кино лентата за Хари Потър, напомня BBC.

" Съсипани сме от новината за загубата на сър Майкъл Гамбън ", оповестява неговото семейство в изказване. " Любящ брачен партньор и татко, Майкъл умря безшумно в болница след борба с пневмония. Край леглото му бяха брачната половинка му Ан и синът Фъргюс ".

Сър Майкъл, който е роден в Дъблин, работи в малкия екран, киното, театъра и радиото през петдесетилетната си кариера. Ирландецът е играл в 148 кино лентата и телевизионни продукции - внушително число даже за човек на неговата възраст. И това без да броим обемната му работа на сцената. За това време той печели четири награди Бафта.

Освен основната си роля в Хари Потър, основан на романите на Джоан Роулинг, сър Майкъл играе френския детектив Жул Мегре в сериала на ITV Maigret. Той е изиграл двама британски крале: крал Едуард VII в " Изгбения принц " (2003 г.) и неговия наследник крал Джордж V в " Речта на краля " (2010 г.). Със същия триумф Майкъл Гамбън се превъплъти и в ролята на злодеи, гангстери и крадци. Запомняща се остава ролята му в " Готвачът, крадецът, неговата жена и нейният ухажор " на Питър Грийнауей, който е основен и за кариерата на Хелън Мирън.
 Снимка 635702

Той стартира кариерата си като един от първичните членове на Кралския народен спектакъл в Лондон и продължава да взе участие в редица пиеси по Шекспир. Посветен е в рицарство за заслуги към развлекателната промишленост през 1998 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР