На 81-годишна възраст е починал хирургът и почетен председател на

...
На 81-годишна възраст е починал хирургът и почетен председател на
Коментари Харесай

Почина хирургът и бивш депутат д-р Димитър Игнатов

На 81-годишна възраст е умрял хирургът и почетен ръководител на Българския лекарски съюз лекар Димитър Игнатов.

" С огромна болка и оскърбление посрещнахме новината за гибелта на нашия помощник. Напусна ни ексклузивен лекар, човек и активист. Човек с необятна душа и сърце, който непрекъснато е отстоявал изгодите на лекарското съсловие, с ясното схващане, че са изгоди на цялото общество ", посочи от лекарския съюз.

" Д-р Димитър Игнатов е роден на 1 декември 1940 година Хирург по подготвеност, човек с дейна гражданска позиция. Д-р Игнатов е един от възродителите на Български лекарски съюз. През 1992 година е избран за началник на Съсловната организация и е начело на БЛС 10 години. По-късно е почетен със званието почетен началник на Български лекарски съюз. През миналата година в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври и във връзка 120-тата годишнина от основаването на Български лекарски съюз, лекар Игнатов получи изключително направена статуетка и грамота от Съсловната организация – Възродител на БЛС. Отдадеността, човечността и любовта му към съсловието остават трайна следа в нашето разбиране и ще продължат да бъдат пример за нас! Управителният съвет на БЛС изрича своите най-искрени и дълбоки съболезнования към семейството и близките на лекар Игнатов ", демонстрираха още от БЛС.

" Отиде си моя тъст лекар Димитър Игнатов. Мемо. Виртуозен хирург, политик със персонална физиономия, най-хубавия тъст на света. Моят. Благодаря ти за политическите различия, за грижите, за неповторимите манджи, за любовта, за пристрастеностите и пристрастеността. Ще те запомня постоянно цветен и непостижим. Сбогом, Мемо! ". Това написа неговият зет - журналистът Марио Гаврилов във Facebook.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР