На 81 години почина хирургът и бивш депутат от СДС

...
На 81 години почина хирургът и бивш депутат от СДС
Коментари Харесай

Почина хирургът и бивш депутат от СДС д-р Димитър Игнатов

На 81 години умря хирургът и някогашен народен представител от Съюз на демократичните сили доктор Димитър Игнатов. За кончината му оповестиха неговите близки и Българският лекарски съюз (БЛС). БЛС изрече своите дълбоки съболезнования на фамилията и околните на многоуважавания доктор и другар - доктор Димитър Игнатов, почетен ръководител на Съсловната организация и един основателите за нейното възобновяване преди 32 години.

" С голяма болежка и огорчение посрещнахме новината за гибелта на нашия сътрудник. Напусна ни извънреден доктор, човек и деятел. Човек с необятна душа и сърце, който постоянно е отстоявал ползите на лекарското съсловие, с ясното разбиране, че са ползи на цялото общество ", уточни от лекарския съюз.

" Д-р Димитър Игнатов е роден на 1 декември 1940 година Хирург по компетентност, човек с дейна гражданска позиция. Д-р Игнатов е един от възродителите на Български лекарски съюз. През 1992 година е определен за ръководител на Съсловната организация и е отпред на БЛС 10 години. По-късно е почетен със званието почетен ръководител на Български лекарски съюз. През предходната година в навечерието на Деня на българския доктор – 19 октомври и във връзка 120-тата годишнина от основаването на Български лекарски съюз, доктор Игнатов получи особено направена статуетка и грамота от Съсловната организация – Възродител на БЛС. Отдадеността, човечността и любовта му към съсловието остават трайна диря в нашето схващане и ще продължат да бъдат образец за нас! Управителният съвет на БЛС изрича своите най-искрени и дълбоки съболезнования към фамилията и околните на доктор Игнатов ", показват още от БЛС.

" Отиде си моя тъст доктор Димитър Игнатов. Мемо. Виртуозен хирург, политик със лична физиономия, най-хубавия тъст на света. Моят. Благодаря ти за политическите разногласия, за грижите, за неповторимите манджи, за любовта, за страстите и пристрастеността. Ще те запомня вечно пъстър и несравним. Сбогом, Мемо! ". Това написа неговият шурей - журналистът Марио Гаврилов във Фейсбук.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР