На 80-годишния президент на САЩ Джо Байдън успешно му е

...
На 80-годишния президент на САЩ Джо Байдън успешно му е
Коментари Харесай

Байдън е опериран от рак на кожата

На 80-годишния президент на Съединени американски щати Джо Байдън сполучливо му е било отстранено злокачествено раково образувание на кожата от гърдите през февруари, заяви неговият доктор пред медиите, съобщи Агенция Франс Прес.

 

Лезията, открита при биопсия след обикновен медицински обзор, е била базалноклетъчен карцином, които " нямат податливост да се " популяризират " или метастазират ", съобщи лекарят на Байдън, Кевин О'Конър, в известие, оповестено от Белия дом. Той добави, че " не се постанова по-нататъшно лекуване ".

 

Миналата година Байдън съобщи, че има рак на кожата, само че незабавно по-късно неговият екип акцентира, че Байдън е имал доброкачествено раково заболяване на кожата, преди да встъпи в служба.

 

Мястото на биопсията е " заздравяло добре " и " президентът ще продължи дерматологичното наблюдаване като част от продължаващото му изцяло здравно обслужване ".

 

Байдън е най-възрастният президент в историята на Съединени американски щати и здравословното му положение се следи от близко както от медиите, по този начин и от съдружници и съперници.

 

Той към момента не е удостоверил, че ще се кандидатира за преизбиране през 2024 година, макар че мнозина, в това число първата дама Джил Байдън, чакат да го направи.

 

Ако успее, той ще бъде на 82 години при започване на втория си мандат и на 86 години в края му.

 

Първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън посети през януари т.г. медицинския център " Уолтър Рийд " в щата Мериленд, където ѝ беше направена хирургическа интервенция, при която също бяха отстранени кожни ракови формирания.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР