На 80-годишна възраст почина американският актьор и комик Мартин Мъл,

...
На 80-годишна възраст почина американският актьор и комик Мартин Мъл,
Коментари Харесай

Почина звезда от сериала Сабрина, младата вещица

На 80-годишна възраст умря американският артист и комедиант Мартин Мъл, прочут с ролята си в сериала " Сабрина, младата магьосница ".

Той е умрял в четвъртък в дома си след дълго боледуване, заяви щерка му Маги Мъл в обществените мрежи.

Първата забележителна роля на Мъл е през 1976 година, когато играе Гарт Гимбъл в сапунената опера " Мери Хартман ". Следват още два функции в сходни сериали.

A post shared by maggie mull (@mulltoons)

След това получава ролята на армейския офицер полковник Мустард в черната комедия " Улика ". По това време той стартира да озвучава и реклами.

В " Сабрина, младата магьосница "  той играе шефа на гимназията на Сабрина Уилард Крафт. Сериалът е измежду обичаните на децата от 90-те години. Той споделя за приключенията на тийнейджърката, която внезапно научава, че може да прави вълшебства. Последният епизод беше излъчен през април 2003 г. 

Мартин Мъл взе участие като посетител в голям брой други известни телевизионни сериали, в това число в " Семейство Симпсън "  и " Закон и ред ", предава БТВ. 

Номиниран е за премиите " Еми "  за най-хубав посетител артист за присъединяване в четири епизода в политическата ирония на HBO Veep през 2016 година

Роден в Чикаго в фамилията на актриса и дърводелец, Мъл стартира кариерата си в шоубизнеса като създател на песни и става прочут като музикален комедиант. Учи живопис и приключва през 1965 година учебното заведение по дизайн в Роуд Айлънд с бакалавърска степен по изящни изкуства.

Дъщеря му Маги Мъл е от брака му с Уенди Хаас, актриса и композитор, за която се дами през 1982 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР