На 80 години почина прочутата френска певица и авторка на

...
На 80 години почина прочутата френска певица и авторка на
Коментари Харесай

Почина прочута френска певица и авторка на песни

На 80 години умря фамозната френска певица и авторка на песни Франсоаз Арди, научи Sofia24.bg . Тя е известна с осъществяването на меланхолични и сантиментални балади. Арди става известна при започване на 60-те години н предишния век, като водеща фигура на вълната йе-йе. Освен на родния си френски, тя пя на британски, италиански и немски.

Първите си песни записва, когато е на 17 години и се среща с Джони Холидей. Песента " Как да ти кажа довиждане " е измежду най-големите й шлагери. Тя бързо се трансформира в кумир за младежите с песните си, само че и със своя грациозен жанр.

Арди е родена на 17 януари 1944 година в Париж. 

В последните месеци от живота си тя отстоява с доста жар правото на хората на почтена гибел. Между края на 2004 година и началото на 2005 година Арди е диагностицирана с MALT лимфом. След това певицата претърпя химиотерапия, която в началото беше сполучлива. През март 2015 година положението й се утежнява и тя би трябвало да бъде призната в болничното заведение, където е сложена в изкуствена кома. По време на хоспитализацията певицата също си счупи бедрото и лакътя.

Здравето й се утежни и през 2021 година Тя влезе в новините като последовател на легализирането на асистираното от доктор самоубийство във Франция, изразявайки желанието си да прибегне до евтаназия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР