На 8 юни, от 18 ч. в голямата зала на

...
На 8 юни, от 18 ч. в голямата зала на
Коментари Харесай

Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ отчита 50 успешни години

На 8 юни, от 18 ч. в огромната зала на Доходното здание, ДЮФА „ Зорница “ при  Общинския детски център за просвета и изкуство - Русе ще чества своя 50-годишен празник.
Създаден е през далечната 1969 година към „ Профсъюзния дом на културата “, а от 1995 година минава в структурата на „ Общинския детски център “.
В разнообразния си репертоар включва танци от всички етнографски области на България, а също по този начин и живо пресъздава разнообразни традиции и празници като Лазаруване, Коледуване, Гергьовден и други
През половинвековния интервал „ Зорница “ е лауреат на редица републикански фестивали със званието „ Представителен “. Три пъти е завоювал наградата „ Златната гъдулка “. Концертите у нас и в чужбина са над 3000, като танцьорите, артистите и оркестърът са получавали овациите на публиката в Полша, Чехия, Словакия, Русия, Германия, Италия, Корея, Северна Македония, Турция и други.
В юбилейния концерт, с изключение на в този момент настоящите участници ще се включат и ветерани на отбор „ Зорница “. В двете елементи на спектакъла, под надпис „ Дърво се вие, дорде е младо “, ще бъдат показани емблематични танци на русенския фолклорен отбор „ Зорница “ под управлението на основния живописен началник Милка Железарова, Милена Михова и Добрин Райчев, диригента на битовия хор Светлана Недкова и ръководителя на оркестъра Цончо Дочев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР