На 8 юни 2022г. в София се състоя 1-вият Конгрес

...
На 8 юни 2022г. в София се състоя 1-вият Конгрес
Коментари Харесай

В София се проведе 1-вият Конгрес на местните и регионални власти на държавите – членки на Централноевропейската инициатива

На 8 юни 2022г. в София се състоя 1-вият Конгрес на локалните и районни управляващи на страните – членки на Централноевропейската самодейност (ЦЕИ).

Събитието беше част от календара на Българското председателство на ЦЕИ през 2022г., което е оповестило за един от основните си приоритет развиването на локалното измерение на ЦЕИ като средство за образуване на ефикасни политики на локално равнище, които директно вземат решение проблемите на жителите, възползвайки се от опциите на районното съдействие.

Дискусиите се концентрираха върху намирането на дълготрайни решения на локално равнище за обезпечаване на екологично чиста сила в подтекста на прехода към нулеви въглеродни излъчвания. Бяха показани редица положителни практики, сполучливи планове и хрумвания, въз основата на които Председателството ще приготви оферти, които ще бъдат показани на вниманието на министрите на външните работи на ЦЕИ при започване на ноември 2022г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР