На 8 януари на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще

...
На 8 януари на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще
Коментари Харесай

Президентът се среща с представители на организации от транспортния бранш

На 8 януари на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще организира среща с представители на браншови организации за авто транспорт.
Срещата е във връзка митинга на наши превозвачи в Брюксел на 10 януари. На тази дата транспортната комисия на Екологичен потенциал гласоподава така наречен пакет „ Мобилност ".
Пред БГНЕС изпълнителният шеф на Камарата на автомобилните превозвачи в България Димитър Димитров заяви, че всички български асоциации в областта на тежкотоварните автомобилни транспорти ще се включат в пътуването до белгийската столица на 10 януари.
Според недоволните главният проблем в пакет „ Мобилност " е връщането на водачите и камионите в страната на регистрация.
Браншът е уверен, че с промените в пакета няма никакъв обществен резултат за лидера на всеки три или четири седмици както е записано да се връщат в „ експлоатационния център на превозвача по страната на регистрация “.
Това значи, че нашите превозвачи би трябвало да се приберат до България, без значение че компанията може да има бази в Европа.
Друг текст, против който стачкуват нашите компании е „ равно възнаграждение за един и същи труд, на едно и също място “. Това значи водач, който е избрана страна да получава минималната ставка за съответната страна.
Ако пакетът бъде утвърден в този си тип, огромна част от българските превозвачи ще бъдат принудени да се пререгистрират в други страни от Европейски Съюз. От това ще загуби само бюджетът и стопанската система на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР