На 8 януари една от най-големите легенди на музикалната сцена

...
На 8 януари една от най-големите легенди на музикалната сцена
Коментари Харесай

Кралят на рока днес трябваше да навърши 88

На 8 януари една от най-големите митове на музикалната сцена щеше да навърши 88 години

Елвис Арън Пресли е роден на 8 януари 1935 година в Тюпълоу, Мисисипи в фамилията на Върнън и Гладис Пресли. Майката е била бременна с близнаци, само че едното момче Джеси Гарън умира шест часа след раждането. Така Елвис остава единственото дете в фамилията

Елвис е на 12 година, когато майка му му купува първата китара. Когато Елвис е на 13 години, фамилията се реалокира в Мемфис, Тенеси. След като приключва " Humes High School " в Мемфис, Елвис работи като разпоредник в кино и като водач на камион за компания " Crown Electric ".

Влиза за първи път в студио през август 1953 година, с цел да запише две песни като подарък за майка си. Но шефът на Sun Records Сам Филипс още като го чува, знае, че това е новата международна звезда.

През 1955 година Елвис реализира огромни триумфи. Неговата последна дребна плоча за " Сън Рекърдс " се изкачва до първо място в националната ранглиста на Billboard за кънтри-енд-уестърн. Концертните му изяви притеглят от ден на ден аудитория.

На 2 юли 1956 година Елвис записва две от най-известните си песни - " Don't Be Cruel " и " Hound Dog ". Втората се трансформира в знак на рокендрола и макар че оригиналът не е негов, през днешния ден всички свързват тази ария точно с него.

Елвис прави и първата си роля в киното във кино лентата " Love Me Tender ". Снима се в още 32 кино лентата.

През 1960 година Елвис се реалокира в Холивуд, където взе участие в над 20 кино лентата дружно с някои от най-известните артисти в Холивуд.

Елвис е най-продавания соло реализатор за всички времена, номиниран е 14 пъти за Грами и е спечелил 3, а получава и премията за изцяло творчество едвам на 36 години.

Елвис Пресли умира на 16 август 1977 година в имението си в Грейсленд, покрай Мемфис на 42 години.

След неговата гибел домът му в Грейсленд се трансформира в свято място за милиони негови фенове от целия свят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР