На 8 септември 1991 г. гражданите гласуваха за подредена и

...
На 8 септември 1991 г. гражданите гласуваха за подредена и
Коментари Харесай

Пендаровски: Все по-често солидарността и съпричастността започнаха да отстъпват място на егоизма

На 8 септември 1991 година жителите гласоподаваха за подредена и просперираща Македония, каквато към момента нямаме. Целта на съществуването на републиката е да реализираме дружно това, което не можем да реализираме поотделно – независимост, правдивост, икономическо благоденствие и взаимно битие.

Това съобщи президентът на Северна Македония Стево Пендаровски във видео послание във връзка 8 септември, Деня на независимостта, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“През годините означаваме както триумфи, по този начин и неуспехи, някои от тях тъкмо в деня на независимостта. Успехите не ни зарадваха, само че за жалост образците за злоупотреби и систематични провали унищожиха доверието в институциите и обезцениха самата страна. А цената се заплаща от тези, които минимум са съдействали за сходни обстановки – учениците в образованието, болните в опазването на здравето, бедните и младите. Все по-често солидарността и съпричастността започнаха да отстъпват място на егоизма и апатията и това е среда, в която хората не желаят да живеят ”, сподели Пендаровски.

“Знам, че това не са нормални празнични послания, само че са нужни, тъй като на 8 септември 1991 година жителите гласоподаваха за подредена и просперираща Македония, каквато към момента нямаме ”, акцентира той и добави:

“Днес имаме потребност от ново групово изпитание, само че характерът на това изпитание би трябвало да е съгласуван с времето, в което живеем. От нас през днешния ден се изискват работещи институции, законите да важат еднообразно за всички и обществени промени, които да са в интерес на жителите, а освен на привилегированите. ”

По думите му в страната има “много умни и добродетелни хора с лице, които могат да възстановят духа на републиката ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР