На 8 октомври 2024 г. в Pirotska 5 Event Center,

...
На 8 октомври 2024 г. в Pirotska 5 Event Center,
Коментари Харесай

За трета поредна година National Geographic ще избере най-добрите фотографи във Фотоконкурс 2024 - Булевард България

На 8 октомври 2024 година в Pirotska 5 Event Center, в границите на събитието ще бъдат оповестени спечелилите в третия годишен фотоконкурс на National Geographic за снимка. Специален посетител ще бъде членът на журито Естер Хорват откривател на National Geographic и фотограф на Немски институт за полярни и морски проучвания.

Тя ще изнесе също по този начин лекция на тематика „ Звезди в полярна нощ “, по време на която ще показа опита си от документиране на експедиции. Представянето ще включва и къси истории за провокациите на снимането на мрачно и студено, което, както споделя самата тя, е обичаният ѝ детайл, изключително в Арктика.

Вечерта, отдадена на фотографията, ще включва и тематични презентации от останалите членове на журито – Димитър Караниколов, Иван Миладинов и Ясен Тодоров, както и диалози с водещия Владимир Карамазов.

" За трета поредна година имаме удоволствието да осъществяваме фотоконкурса на National Geographic, посредством който марката цели да насърчи откривателя във всеки от нас и да възнагради напъните и гения на хора, които улавят хубостта на заобикалящия ни свят и описват завладяващи истории посредством фотографията. ", разяснява Ирина Тотова, вицепрезидент и общоприет управител на Disney за Балканите.

Кулминацията на събитието ще настъпи с церемонията по награждаване, на която ще бъдат отличени спечелилите в четирите категории на състезанието – „ Животни “, „ Мобилна снимка “, „ Пейзажи “ и „ От високо “. Във всяка категория ще има по един победител и един подгласник, както и една премия на публиката.

Победителите са определени измежду рекорден брой участници във фотоконкурса на National Geographic тази година – 5716, които са изпратили 9848 фотоси. Най-много фотоси са получени в категорията „ Мобилна снимка “.

Всички наградени фрагменти ще бъдат оповестени в българското издание на сп. „ National Geographic ”. Носителят на „ Наградата на публиката “ и спечелилите във всяка от категориите ще получат мобилен телефон Samsung Galaxy S24 Ultra, а подгласниците им – едногодишен абонамент за списание National Geographic. Големият победител на вечерта ще получи извънредно вълнуваща премия – 9-дневно странствуване в Исландия.

Събитието ще се организира на 8 октомври, вторник, в Pirotska 5 Event Center (ул. „ Пиротска “ №5) от 19:00. е свободен, а началото е в 19:00 ч.

Накратко за членовете на журито:

• е проектант и травъл фотограф, който през последните години пътува на профилирани фотографски експедиции в опит да снима достоверни места и хора, и непознати гледни точки със своя дрон.

• е фотограф, преподавател и лицензиран планински лидер с 6 експедиции зад тила си – 5 зад полярния кръг и 1 в Хималаите, и план за снимане на всички 14 осемхилядници в света.

• е деен водач и летателен инструктор, който се специализира във въздушна снимка, включваща както известни, по този начин и отдалечени елементи на света. Той е притежател на, концертен цигулар и професор по музика в Сан Франциско.

• е откривател на National Geographic и фотограф за немския институт за полярни и морски проучвания „ Алфред Вегенер “, с фокус върху документирането на проучвания на климата и научни експедиции в полярните райони.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР