На 8 октомври 2021 г. ЕVN откри нова класна стая

...
На 8 октомври 2021 г. ЕVN откри нова класна стая
Коментари Харесай

EVN откри новообзаведена класна стая в ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода“ Кърджали

На 8 октомври 2021 година ЕVN откри нова класна стая в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „ Капитан Петко Войвода “ – гр. Кърджали. Оборудването в класната стая е подаяние от компанията и включва всичко належащо за образователния развой - мебели, техника, обучителни табла на стените и други

В рамките на съдействието сред EVN и ПГЕЕ „ Капитан Петко Войвода “ – гр. Кърджали се приготвят фрагменти за професионалното им развиване в областта на електротехниката. Кампанията е част от самодейността на EVN за развиване на дуалното образование в областта на електротехниката. EVN е сътрудник на гимназията в Кърджали от 2018 година Класната стая ще се употребява от възпитаници по компетентност „ Електрообзавеждане на производството “. От тази образователна година 10 възпитаници от 11 клас стартираха и практическо образование в действителна работна среда в Клиентски енергоцентър (КЕЦ) Кърджали. Общо 40 възпитаници от гимназията се приготвят в дуална форма на образование и поетапно ще преминат и на образование в действителна работна среда в сдружението.

Това е вторият жест на партньорство към гимназията – през 2020 година беше построена и стена „ По пътя на електрическия ток “, която посредством практични формули, действителни детайли и цветна визия предизвикат по този начин стремежи баланс сред обучение и развлечение.

На откриването на класната стая участва инж. Здравко Братоев, зам. ръководител на Съвета на шефовете на EР Юг, госпожа Антоанета Сендова, шеф на ПГЕЕ „ Капитан Петко Войвода “ – гр. Кърджали, Павел Гатев, зам.-областен шеф на Кърджали, Деметра Мирянова, зам.-началник на РУО Кърджали, Альоша Синабов, ръководител на Стопанска камара Кърджали и др.

От 2018 година ЕVN е оборудвала общо 4 класни стаи – в професионални гимназии в Пловдив, Бургас, Ямбол и в този момент в Кърджали.

Това е 6-та поредна образователна година, в която EVN започва самодейност за дуално образование в паралелки в 10 учебни заведения в Югоизточна България. Общо 275 деца имат опция да употребяват положителните практики на дуалното образование – по едно и също време образование и работа в действителна работна среда.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР