На 8 ноември (сряда) от 17.30 ч., легендарният български вратар

...
На 8 ноември (сряда) от 17.30 ч., легендарният български вратар
Коментари Харесай

Легендарният Джони Велинов представя книгата си в Добрич

На 8 ноември (сряда) от 17.30 ч., именитият български вратар Георги Велинов ще показа в библиотеката автобиографичната си книга „ Джони Велинов. Моята история “ пред добричките почитатели на футбола. Автори на изданието са Георги Велинов и Николай Александров.

Когато стане дума за оня популярен тим на ЦСКА от първата половина на 80-те години, непроменяемо спомените стартират с вратаря. Изброяват се няколко именити играчи на алените, само че преди всичко постоянно е Джони Велинов.

Вратарят, който бе приет и от своите, и от противниците. Вратарят, чиито намеси трансформираха вечно историята на футбола. Една решителна демонстрация в последната минута на реванша против „ Ливърпул “ – от време на време това е задоволително за цяла кариера. Един героичен мач посред Сан Себастиян - мнозина други биха се задоволили единствено с това. Но не и Георги Велинов. Той прави доста повече за ЦСКА.

Налага се да си тръгне, след това отново се връща, прави много опити – у нас и в Европа, само че „ Армията “ остава вечно оня дом, в който го чакат, мястото, където вратите са непрекъснато отворени за него.

Историята на Джони не е единствено футболна. Животът на тази същинска легенда не всеки път е белязан от аления цвят на триумфа, успехите постоянно са отстъпвали място на загубите. Истинските житейски загуби. След които би трябвало да намериш сили да се съвземеш, с цел да продължиш. Да останеш изправен. Както подхожда на един огромен вратар. С емблемата на ЦСКА на гърдите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР