На 8-мия ден от планиран двуседмичен преход в Пирин група

На 8-мия ден от планиран двуседмичен преход в Пирин група ...

Среднощен екшън: Скандал и бой между хижар и туристи


На 8-мия ден от планиран двуседмичен преход в Пирин група от 27 студенти се настанява в заслона. Посрещнали ги любезно, но денят приключил с бой.

 

„Някои от групата пихме малко вино, даже хижарят ни почерпи. Той си допиваше ракията на съседната маса и каза: „Останете до 23:30 часа, за да подготви жена ми тестото за мекиците“, разказа Калоян Стоянов, организатор на групата.

 

Малко преди полунощ токът в хижата бил спрян, а групата се отправила към спалните помещения. По разказите на туристите минути по-късно, хижарят нахлул при тях и започнал да ги обижда.

 

„Взе столове и табуретки и започна да удря момчетата. След това започна да хвърля каквото му падне – бутилки, праскови, газова бутилка. Извади дори нож. Жена му крещеше“, разказаха студентите.

 

Хижарят Иван Дранков, обаче, има друг разказ за злополучната вечер. Бил нападнат от студентите, които били пияни и вдигали шум.

 

„Тийнейджърите бяха пияни и надрусани. Обърнаха хижата наопаки. Когато ги помолих да пазят тишина, започнаха да ме бият“, разказа мъжът. 

 

Заслонът се стопанисва от Българския туристически съюз. От там обясниха, че хижарят е с над 30-годишен опит и никога не са получавали оплаквания от него.

 

„Той ми каза какво се е случило. Според мен са нарушени три закона, но ще изчакам компетентните органи да вземат решение“, заяви Румен Драганов, член на съюза.

 

След инцидента студентите напуснали заслона и вървели цялата нощта, за да стигнат до най-близката хижа.

 

Хижарят обясни, че държи да се потърси отговорност от студентите за материалните щети, нанесени след среднощния скандал.
 

Източник: frognews.bg