На 8-ми януари 2024 г. в нулевия ден на изложението

...
На 8-ми януари 2024 г. в нулевия ден на изложението
Коментари Харесай

CES 2024: Samsung и LG представиха иновативни прозрачни екрани за телевизори и монитори

На 8-ми януари 2024 година в нулевия ден на ревюто CES 2024 фирмите Samsung и LG показаха функционални версии на транспарантни екрани за тв приемници и монитори.

Решението на Samsung е транспарантен екран с MicroLED технологията. Работната версия на екрана е с дебелина към 1 см, има безрамков дизайн и може да демонстрира изображения с ясни и богати цветове. Samsung изясни, че транспарантните MicroLED екрани са по-ярки от транспарантните OLED екрани, като в същото време това решение се въздейства по-малко от околната светлина. За демонстрацията компанията сподели два екрана с оцветено стъкло на гърба и един изцяло транспарантен.

LG от своя страна сподели настояща версия на тв приемник с транспарантен OLED екран, който носи името OLED Signature T. Това е с величина 77 инча, вграден в особено основаната за него мебел. LG към момента не е решила дали транспарантният тв приемник ще се предлага непосредствено в комплект с мебелите, или възнамерява да продава детайлите поотделно.

В задната част на OLED Signature T има подложка с непрозрачно фолио, което с натискане на бутон на дистанционното управление може да се спусне, с цел да наподобява тв приемникът като елементарен OLED модел, или да се вдигне, в случай че потребителят желае да види какво има зад екрана.

LG сподели и няколко клипа на новия тв приемник. В някои моменти режимът за бистрота на тв приемника даже основава чувство за дълбочина на картината.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР