На 8-ми май 2024 г. в Областна администрация-Плевен се проведе

...
На 8-ми май 2024 г. в Областна администрация-Плевен се проведе
Коментари Харесай

Кариерното развитие на младите хора и безопасната мобилност с електрически тротинетки обсъдиха в Областна администрация

На 8-ми май 2024 година в Областна администрация-Плевен се организира среща по отношение на опциите за кариерното развиване на младежите в област Плевен. На нея бешезасегнат казусът с условията,правилата и отговорностите по отношение на безвредната подвижност с електрически тротинетки.

В мероприятието взеха присъединяване ръководителят на Общинския съвет доцент Иван Малкодански, началникът на РУО-Плевен Албена Тотева, шефове на учебни заведения, както и полицейски чиновници от Първо РПУ, които дадоха градивно предложение за решение на казуса с рисковото каране на електрически тротинетки в централната градска част.



„ Ако учебните заведения изискат подпомагане от нас, бихме могли да изпращаме наш представител в часовете „ час на класния “, с цел да разбираем на учениците по какъв начин безвредно да карат тротинетките. Това може да го вършим и на наставнически срещи, с цел да разясним и на родителите какви са рисковете, както и евентуалните наказания “, обявиха полицейските чиновници.
Доц. Иван Малкодански добави, че потреблението на електрически тротинетки пораства и контролът върху скоростта и основаването на безвредни условия за тяхното прилагане е огромно предизвикателство освен за Плевен, само че и за доста други общини.

„ Няма универсално решение, от нас зависи да го намерим “, сподели ръководителят на Общинския съвет.
Началникът на РУО - Плевен Албена Тотева се обърна към шефовете на учебни заведения в залата с молба да извърнат повече внимание на пътната сигурност.

Николай Абрашев приветства напъните за решение на казуса и повдигна още една значима тематика – изискванията за кариерно развиване на младежите в Плевен.

„ За мен младежите и тяхното развиване е безапелационен приоритет. Трябва да създадем по този начин, че още след довеждане докрай на учебно заведение те да бъдат кариерно насочени и да имат концепция за своето професионално бъдеще “, разяснява Абрашев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР