На 8 май тази година Маями ще влезе в историята

...
На 8 май тази година Маями ще влезе в историята
Коментари Харесай

Граждани на Маями саботират състезанието от Формула 1

На 8 май тази година Маями ще влезе в историята като един от дребното американски градове, приели старт от Формула 1, само че това няма да е въобще елементарно. Надпреварата във Флорида мина през няколко правосъдни разногласието, до момента в който влезе в календара, а уредниците му се съгласиха да трансформират конфигурацията на трасето и да трансформират графика на уикенда, с цел да попречи надпреварата минимално на жителите.

Сега е ред на последната правосъдна борба, тъкмо когато по трасето към Hard Rock Stadium тече интензивна работа. Жители на Маями Гардънс, където ще се организира Гран При-то, са подали групов иск в локален съд и настояват, че автомобилната конкуренция ще бъде прекомерно шумна.

Според тях, равнището на звука ще надвиши 97 децибела, което се равнява на звука от работата на моторен трион, а това нарушава градските разпореждания за позволеното равнище на звук в жилищни квартали. Искането е съдията да блокира провеждането на събитието.

Надпреварата обаче към момента не е получила публично позволение за осъществяване от градските управляващи, което ще се отрази отрицателно на желае, защото съдията може да го отхвърли с аргумента, че не може да се желае възбраната на нещо, което към момента не е позволено. Съдия Алън Файн разгласи, че ще се произнесе в понеделник, когато най-вероятно разрешението към момента няма да е издадено.

Според локални медии, уредниците на Голямата премия за Маями бавят до последно приемането на разрешението за провеждането на надпреварата, дружно с кметството, с цел да блокират тъкмо такива искове против Гран При на Маями.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР