На 8 май се отбелязва Световния ден на двете най-големи

...
На 8 май се отбелязва Световния ден на двете най-големи
Коментари Харесай

8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

На 8 май се отбелязва Световния ден на двете най-големи филантропични организации в света – Червения кръст и Червения полумесец.

На този ден преди 192 години е роден огромният алтруист Анри Дюнан – идеолог и основател на интернационалното червенокръстко придвижване. Днес 192 национални сдружения на Червения кръст и Червения полумесец изповядват неговите хрумвания за човечност, взаимност, взаимопомощ на фона на новите сериозни провокации на динамично изменящия се свят. Сред тях е и основаният преди 144 години Български Червен кръст.

В момента хиляди  доброволци реализират огромна акция в поддръжка на пристигашите в страната бежанци от войната в Ущрайна. Това е следващият човечен акт пред лицето на страданието, а триумфът на акцията е доказателство за съществуването на висока обществена отговорност у българина, на съпричастност, великодушие и достойнство, на доверие към Българския Червен кръст.

Няма друга идея, която по подобен неоспорим и безапелационен метод да сплотява хора с разнообразни специалности и обучение, с друга расова, национална, политическа и религиозна принадлежност. Една голяма войска в работа на хуманността, милосърдието и солидарността.

Честит празник!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР