На 8 май Армения ще има избран нов премиер, заяви

...
На 8 май Армения ще има избран нов премиер, заяви
Коментари Харесай

Армения с нов премиер на 8 май

На 8 май Армения ще има определен нов министър председател, съобщи през днешния ден ръководителят на парламентарната група на ръководещата Републиканска партия Вахрам Багдасарян, представен от Ройтерс.

След среща с опозиционния водач Никол Пашинян, който от седмици оглавява антиправителствени митинги в страната, Багдасарян заявява пред организацията, че неговата партия няма да издига собствен претендент за министър председател, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние ще подкрепим претендента, повдигнат от една трета от депутатите в Народното събрание, бил той Пашинян или някой различен, и на 8 май Народното събрание възнамерява да избере идващия министър председател на Армения ", сподели той.

За 8 май е планувано съвещание на Народното събрание в Ереван, на което ще бъде изработен втори опит за избирането на министър-председател на мястото на подалия оставка поради всеобщи улични митинги Серж Саркисян. На първото гласоподаване на 1 май единственият претендент Пашинян не можа да събере задоволително гласове, с цел да бъде определен, напомня организацията.

В подписката за издигането на Пашинян за министър председател към този момент са събрани нужните 35 подписа, което е една трета от членовете на 105-местния парламент, заяви в това време опозиционният народен представител Арарат Мирзоян, представен от ТАСС. Самият Пашинян съобщи, че напрежението в страната няма да спадне, до момента в който не бъдат създадени предварителни парламентарни избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР