На 8 март празнуваме много неща, свързани с жената. Това

...
На 8 март празнуваме много неща, свързани с жената. Това
Коментари Харесай

Месец на Жената в Hera.bg

На 8 март честваме доста неща, свързани с дамата. Това не е тъкмо празник на мама (имаме си ), само че това празник на дамата като пълновръстен член на обществото. За да стане по този начин - да имат девойките право на обучение и професионална реализация, да има дами в науката, спорта, политиката, бизнеса - техният път е проправен от хиляди знайни и незнайни дами и на 8 март честваме също тяхното дело.

“В Hera.bg мислим, че това е най-важното, с което да свържем 8 март - благодарност и признателност на дамите в историята, на българките в историята. ”

Това са всички смели дами, които са защитавали идеалите си, които са се борили за образованието и работата си. Това са жени-пионери в дадени области, поетеси, изследователки, революционерки, публични деятелки, учителки, спортистки, дами на науката и изкуството.

Не виждаме нищо неприятно в това човек, жена или мъж, да е благополучен съгласно отреденото му съгласно обществото, фамилията и правилата си. Няма нищо неприятно в това една жена да е " просто " майка, " просто " стопанка, просто " брачна половинка ". " Просто ", тъй като това въобще не е просто. Стига да изпитва естетика в себе си. Но знаем, че има други дами. Различни дами, които не са съгласни, които търсят смяна и желаят да изразят себе си по друг метод.

“През целия месец март ще ви срещаме с тези дами. ”

За доста от тях към този момент сме писали, някои са известни, някои - не толкоз. Всяка седмица ще ви чака нова история, ново лице. Целта не е да разделяме половете и да акцентираме единия пред другия. Винаги сме застъпвали мнението, че сме си нужни и нужни и че би трябвало да търсим пътища за доближаване, а не за опълчване. Достойни дами има, както и почтени мъже, и противоположното.

Искаме единствено да осветлим делата на някои дами, останали в историята, да остане запомнено тяхното завещание. За да бъдат ентусиазъм освен за нас, а и за нашите деца. И с цел да може най-сетне всички да се почувстваме свободни да бъдем каквито желаеме. Да се потвърдим, пред себе си на първо време. Без значение от пола, а съгласно гения, заслугите и делата.

Защото, както ще усетите с нашите материали - делата са тези, които остават, и тези, които вършат смяна. Но до делата водят думите. Желанието някой да опише история, която е значима.

“ Ние ще разкажем техните истории. ”
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР