“На 8 март, ако сме се разбрали, вървим напред. Ако

...
“На 8 март, ако сме се разбрали, вървим напред. Ако
Коментари Харесай

Борисов обяви, че на 8 март ще стане ясно ще има ли ротация

“На 8 март, в случай че сме се разбрали, вървим напред. Ако не сме се разбрали – гласуваме оставката на Денков и държавното управление и отиваме на избори “. Това сподели от коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка идната ротация.

Той изясни, че желае съдружно съглашение, както се прави в Европа. “Европа работи с съдружно съглашение – не сглобки, не със сварки, а с съдружно съглашение. Ще проявим самообладание и ще извървим пътя на европейските партии “, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изясни, че на 5 март ще показа съглашението пред партията, а на 6-и ще го даде на ПП-ДБ. След това отпътува за Букурещ за конгреса на ЕНП. На 8-и Денков и Габриел ще са привършили оценките на министрите и по-късно ГЕРБ ще седнат да обсъдят съглашението с ПП-ДБ, сподели още той.

Борисов отхвърли да назове имена на още министри, които ще бъдат заменени, за Тагарев обаче било несъмнено. “Това си е негова работа и персонални избори. От всичко, което разбрахме господин Тагарев не е приключил 1/5 от работата си даже без да носи отговорност по тази причина ”, уточни водачът на ГЕРБ.

“В съглашението ще бъдат написани и министри, и регулатори. Освен това, в случай че вярно разбирам, новите избори ще са за регулатори, в акцията няма да си приказваме за политики, а за регулатори “, разяснява някогашният министър председател и добави, че регулаторите се разгръщат в огромна степен върху това, което държавното управление или общините вършат.

Той изясни, че ГЕРБ има да потвърждава по какъв начин се избират самостоятелни регулаторни органи. Иначе акцентира, че следил ПП-ДБ, които били в предизборна акция, него обаче не го интересувало какво е името на някаква партия. Коментарът му пристигна във връзка изявление от през вчерашния ден на съпредседателя на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков, който изиска доказателства от ГЕРБ, че смяната ще продължи.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР