На 8 и 9 декември Яхт Клуб Кап. Г. Георгиев

...
На 8 и 9 декември Яхт Клуб Кап. Г. Георгиев
Коментари Харесай

Регата „Св. Николай Чудотворец – Порт Варна” започва във Варна

На 8 и 9 декември Яхт Клуб „ Кап. Г. Георгиев – Порт Варна ” ще бъде хазаин на първото издание на регата „ Св. Николай Чудотворец – Порт Варна ” за шверботните класове Оптимист, Лазер 4,7 и 420, оповестиха уредниците за Moreto.net. 

Зимното съревнование се приготвя напълно по самодейност на родители и клубни членове, като покана е разпратена до всички български черноморски кубове, които развиват детско ветроходство. Регатата цели да удължи оптимално спортния сезон, като поддържа спортния дух и изпита спортното майсторство на младите ветроходци при по-суровите зимни условия.

Такива зимни регати у нас не са провеждани от може би десетина години, до момента в който при южните ни съседи да вземем за пример, спортния сезон занапред стартира, което дава опция на състезателите да доближат оптимално добра спортна форма и да се подредят обективно в класациите и националните класации преди европейските и международни шампионати.

Съгласно регламента на регата „ Св. Николай Чудотворец ” ще бъдат раздадени 6 комплекта купи и медали в следните категории: Оптимист: генерално, девойки, момчета, детска школа, Лазер и 420. Грамоти ще има за всички участници. Главен арбитър на регатата е Андрей Стафунски, регатните съдии ще бъдат подпомагани в активността си от младши-стажантите – деца-ветроходци от школата на клуба, които се образоват на клас Петерсон. Очаква се с изключение на младите ветроходци от клуба-домакин в зимната конкуренция да се включат състезатели на ЯК „ Синева ” – Варна, МК Балчик, ЯК Порт Бургас, ОМК „ Циклон ” – Поморие.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР