На 8 февруари в Пхенян се проведе военен парад по

...
На 8 февруари в Пхенян се проведе военен парад по
Коментари Харесай

Военната мощ на Северна Корея - предупреждение към потенциалния агресор!

На 8 февруари в Пхенян се организира боен церемониал по случай 75-ата годишнина на Корейската национална войска. Кадрите, снимани от Maxar Technologies, демонстрират на площада ракети, сходни на Hwasong-17, която е най-голямата пътно-мобилна междуконтинентална балистична ракета с течно гориво в света. Тя е в положение да доближи Съединените щати.

Си Ен Ен отбелязва, че в допълнение към Hwasong-17 Северна Корея е посочила макет на нова междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво, която, в случай че проработи, ще даде на Пхенян по-мобилна и по-трудна за разкриване нуклеарна ракета.

„ На парада “, написа американският портал Defence News, „ бяха показани към дузина междуконтинентални балистични ракети – невиждан брой, който акцентира, че Ким Чен Ун продължава да уголемява военните си качества. “

Експерти настояват, че всеобщото произвеждане на нови ракети и тежки пускови установки е в разгара си в КНДР. На парада бяха показани и нови танкове, свръхголеми ракетни установки за залпов огън и 152 мм самоходни артилерийски установки. Армията на КНДР има 1,3 милиона бойци (и още към 4 милиона в резерв) и е една от петте най-големи в света.

„ Американските администрации една след друга “, написа Politico, „ не можаха да спрат Северна Корея да създаде толкоз огромен брой междуконтинентални балистични ракети, които да доближат Съединените щати... Кадрите... демонстрират по какъв начин севернокорейските военни транспортират 10 до 12 междуконтинентални балистични ракети Hwasong-17 ракети по улиците на Пхенян.

А Съединени американски щати разполагат единствено с 44 наземни прехващачи, които могат да бъдат изстреляни от Аляска и Калифорния, с цел да унищожат идваща междуконтинентална балистична ракета. Ако приемем, че четири бойни глави могат да бъдат сложени на севернокорейските оръжия, е изцяло допустимо Пхенян да изстреля повече бойни глави против Съединени американски щати, в сравнение с прехващачи има в Америка... "

След като тестванията приключат и ракетната система бъде въведена в употреба, КНДР ще стане третата страна след Русия и Китай, която разполага с междуконтинентални балистични ракети с подобен обхват на мобилна наземна ракетна система.

„ Посланието от Северна Корея и нейния водач Ким Чен Ун е ясно: макар всичките ни старания, Съединени американски щати не могат да ни спрат. Това е дръзка демонстрация, която по едно и също време акцентира зашеметяващия боен прогрес на страната и неспособността на Запада да принуди ръководещото семейство Ким да се раздели с оръжията си “, показва Politico.

Ако Hwasong-17 към този момент беше показан на парада в Пхенян предходната година, то ракетите с твърдо гориво се демонстрират за първи път. Дейвид Шмерлер, старши помощник в Института за интернационалните проучвания Мидълбъри в Монтерей, споделя: „ Конструкцията от парада до запуска може леко да се промени, само че прибавянето на контейнерна пускова установка отразява напъните на страната да създаде наземна междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво. “

„ Това нарушава 20-годишната политика на Съединени американски щати за противоракетна защита, учредена на отбрана против „ лимитирана “ ракетна опасност от Северна Корея. Заплахата към този момент не е лимитирана. Съединените щати не могат да разчитат на противоракетната защита да направи нещо най-малко покрай неуязвимост в лицето на отмъщението на Северна Корея “, сподели Анкит Панда, старши теоретичен помощник във Фондация Карнеги.

Във Вашингтон обаче не престават да надуват бузи. Лойд Остин съобщи на конференция в Сеул, че Съединени американски щати са подготвени да пазят Южна Корея от Северна Корея, в това число с нуклеарни оръжия.

Междувременно военният капацитет на двете страни е непостижим. Разказвайки за „ възходящата мощност на Пхенян “, Вашингтон оправдава личната си военна агресия в района. Сега на територията на Южна Корея е дислоцирана 8-ма войска на Съединени американски щати - повече от 28 хиляди военнослужещи, в това число към 8 хиляди водачи. Всяка година Пентагонът организира взаимни учения с Южна Корея, по време на които се отработват способи за нахлуване против КНДР.

А числеността на южнокорейската войска през 2018 година е 3 699 000 души. Към 2019 година Южна Корея имаше един от най-големите военни бюджети (10-ти в света), достигайки 43 милиарда щатски $.

Изследователят от Центъра за проучване на сигурността на Руската академия на науките Константин Блохин споделя: „ Севернокорейският случай е главоболие за Съединените щати, само че също по този начин се употребява като опрощение за маскиране на същинските цели и задания на основаването на нова блокова система в Азиатско-тихоокеанския район, ориентирана против Китай – един тип азиатско НАТО. Вашингтон се пробва да усили броя на евентуалните сътрудници, които са нападателно настроени против КНР, само че... това единствено ще форсира конкуренцията във въоръжаването.

Военния церемониал в Пхенян не е опасност. Това е предизвестие към евентуален агресор.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР