На 8 февруари в България ще бъде екип на генерална

...
На 8 февруари в България ще бъде екип на генерална
Коментари Харесай

Урсула праща брюкселска инспекция у нас

На 8 февруари в България ще бъде екип на генерална дирекция „ Регионална и селищна политика “ на Европейската комисия по покана на българските управляващи. 

Делегацията ще бъде водена от госпожа София Алвеш, шеф на дирекция „ Изграждане на административен потенциал и осъществяване на стратегии ІІ “, и госпожа Анес Монфре, шеф на отдела „ България, Унгария и Словения “, които дават отговор за осъществяването на Споразумението за партньорство и стратегиите, съфинансирани от Европейския фонд за районно развиване, Кохезионния фонд и Фонда за обективен преход в няколко страни, в това число и България.

За България дирекцията следи за осъществяването на Споразумението за партньорство и на оперативните стратегии за интервала 2014 – 2020 и ще следи осъществяването на Споразумението за партньорство и стратегиите за 2021 – 2027: „ Транспортна съгласуваност “, „ Околна среда “, „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “, „ Техническа помощ “, „ Развитие на районите “, „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “.

Като част от визитата, екипът на Европейската комисия ще се срещне със служебния заместител министър-председател по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов и с Управляващите органи на оперативните стратегии 2014 – 2020 и на новите стратегии 2021 - 2027. 

По време на тридневното посещаване представителите на Европейската комисия ще вземат присъединяване в Комитет за наблюдаване на Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021 – 2027 и взаимен Комитет за наблюдаване на Споразумението за партньорство 2014 – 2020 и Споразумението за партньорство 2021 – 2027, които ще се проведат в София. Комитетите за наблюдаване включват представители на администрацията, работодатели, синдикати, неправителствени организации и други заинтригувани страни следящи осъществяването на стратегиите финансирани от кохезионната политика. 

Делегацията ще посети и планове, финансирани по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014 – 2020.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР