На 8 февруари рано сутринта в 01:30 часа българско време

...
На 8 февруари рано сутринта в 01:30 часа българско време
Коментари Харесай

Супербоул LV: Чиракът срещу магьосника или предаване на щафетата?

На 8 февруари рано сутринта в 01:30 часа българско време цяла Америка и част от останалия свят ще приковат погледи върху стадион " Реймънд Джеймс ", който ще бъде сцена на дълго чакания Супербоул LV. Канзас Сити Чийфс ще се опита да стане първият тим от 16 години (от великите Ню Инглънд Пейтриътс насам), съумял да отбрани купата си от предходния сезон. Срещу тях обаче ще бъдат Тампа Бей Буканиърс, които са единственият франчайз в историята, имал достойнството да играе на Супербоул на личния си стадион.

В изискванията на пандемия въпреки всичко ще има 25 хиляди фенове на стадиона за най-бляскавото спортно събитие в Съединени американски щати, в това число 7500 имунизирани медицински лица, получили безвъзмездни билети. Иначе на черния пазар пропуски за Супербоул LV могат да се намерят и за цели 40 000 $.

Както преди всеки двубой за бленуваната купа " Винс Ломбарди ", по този начин и в този момент куотърбековете на двата отбора са най-вълнуващите и най-обсъжданите фигури в двата състава. Считаният за бъдещо великолепие Патрик Махоумс ще би трябвало да повтори забележителното си показване от предходната година и още веднъж да се оправи със съпротивата на живата неостаряваща легенда Том Брейди. На Махоумс и сега е преписвано бъдеще на най-великия в историята, въпреки във връзка с достижения той да има съществено закъснение от Брейди. Ако Канзас Сити дублира триумфа си от предишния сезон обаче, Махоумс ще стане наследникът на великия си конкурент в очите на от ден на ден и повече почитатели на американския футбол.

43-годишният маестро съумя да изведе Буканиърс до Супербоул още в дебютния си сезон след напускането на династията на Ню Инглънд, като против него ще бъде евентуално най-талантливият куотърбек сега в лицето на забележителния Махоумс.

Във всичките си плейофни дуела до момента в кариерата (с изключение на един, където се контузи) Махоумс е помагал на отбора си да означи най-малко 30 точки и против Тампа Бей се чака да направи тъкмо това. Брейди, естествено, е неоспоримият крал на Супербоул с шест шампионски пръстена, подготвен да ознаменува 10-ото си присъединяване във финала на НФЛ с ново вдъхновяващо показване. За първи път в историята двамата куотърбекове, които са печелили купата през последните две години, се срещат в борба за трофея " Винс Ломбарди ".
За феновете най-много на звездния прахуляк към всеки Супербоул - The Weeknd ще забавлява публиката в фамозното шоу на полувремето.

Любопитен факт е, че за първи път в историята жена - Сара Томас - ще бъде рефер на Супербоул.
Според букмейкърите Канзас Сити Чийфс са леки любимци в Супербоул LV, само че пък се изисква храброст човек да заложи против Том Брейди във финала на шампионата по американски футбол.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР