На 8 декември ваксината на Pfizer беше одобрена за използване

...
На 8 декември ваксината на Pfizer беше одобрена за използване
Коментари Харесай

Пълна мистерия около ваксината срещу COVID-19 и кралица Елизабет II

На 8 декември имунизацията на Pfizer беше утвърдена за потребление във Англия. Седмица по-късно стартира и всеобщата имунизация, като първият човек, който получи препарата отвън клиничните проучвания, бе 90-годишната Маргарет Кийнън.

Засега тези, които първи ще получат медикамента, са здравните служащи, които са на първа линия в битката с COVID-19 и възрастните хора над 80 години. Това значи, че политици, звезди и даже супер богати хора ще би трябвало да почакат, преди да се ваксинират против ковид.

Част от кралското семейство на Англия също ще би трябвало да изчака, преди да получи имунизацията. Но кралица Елизабет II, която е на 94 години и принц Филип, който ще отпразнува стотния си рожден ден през юни 2021 година, влизат както в рисковата категория, по този начин и в тази, която има право да получи имунизацията. Което води до въпроса:

Ще се имунизира ли кралица Елизабет II против COVID-19?

Кралицата и нейният брачен партньор, херцогът на Единбург, са прекарали по-голямата част от 2020 година в изолираност с дребна група чиновници, известна като HMS Bubble. Те даже анулираха обичайна си коледна вечеря, като вместо това избраха да останат в Уиндзор за празничния сезон.

Смята се, че и двамата са в положително здраве, само че Филип е прекарал известно време в болница през последните години, последно през декември 2019 година

През април херцогът на Кеймбридж уточни, че е бил угрижен за здравето на баба и дядо си по време на пандемията - изключително след новината че татко му, принц Чарлз, е бил инфектиран с вируса.

"Очевидно мисля доста за моите баба и дядо, които са на възраст. Правим всичко допустимо, с цел да сме сигурни, че са изолирани и предпазени ", съобщи принц Уилям.

След създаването на имунизацията се появи полемиката дали кралските особи ще се ваксинират, с цел да са предпазени в допълнение. На 8 декември външният министър Доминик Рааб съобщи, че има вяра, че кралицата и принц Филип ще получат имунизацията.

"Не съм сигурен, че ще го създадат пред камерата, само че съм сигурен, че ще бъдат проведени съгласно поетапния метод, който разгласих... като всяко семейство, всички те ще са усетили натиска и всички терзания, които донесе тази пандемия ", изясни той.

Д-р Джун Рейн, основен изпълнителен шеф на MHRA, регулаторът на медикаментите, сподели пред Andrew Marr Show, че имунизацията ще бъде налична за кралицата и нейното семейство:

"Ние сме социална здравна организация, работим като пълноправни сътрудници в фамилията на публичното здраве и нашата цел е напълно да защитим всеки член на популацията, несъмнено и Нейно Величество. "

Многобройни отчети към този момент допускат, че кралицата и принц Филип ще бъдат измежду първите, които ще имат достъп до имунизацията, само че това е персонално здравно решение.

Източник от Бъкингамския замък сподели пред The ​​Independent, че това си остава "частен медицински въпрос ", а решението ще бъде взето единствено от Нейно Величество.

Джордж Юстис, министър на околната среда, сподели пред Times Radio, че е значимо Елизабет II да разгласи, че е приела имунизацията:

"Това е персонално решение на кралицата, както е за всички, само че е доста значимо да се опитаме да подсигуряваме, че хората са успокоени за тази ваксина. " Според специалистите, обществената имунизация на Нейно Величество ще постави спирачка в антиваксърските придвижвания.

А като монарх, кралицата към този момент е изпращала известия, свързани с публичното здраве, на хората. През 1957 година тя подцени кралския протокол и разгласи, че децата й, Чарлз и Ан, са се ваксинирали против полиомиелит.

Съобщава се, че имунизацията на нейните деца, тогава на осем и шест години, от доктор Уилфрид Пърси Хенри Шелдън на улица Харли, е успокоила публичното безпокойствие и е довела над 200 000 майки във имунизационните центрове.

Според The Guardian министрите са изготвили лист с известни "разумни " звезди, които да одобряват имунизацията пред камерите. Предполага се, че описът включва кралското семейство.

Ще се имунизират ли останалите членове на кралското семейство?

Всички останали кралски особи са доста по-млади от кралицата и херцога, тъй че няма да бъдат включени в първите описи за имунизация.

Принц Чарлз, 72-годишен, към този момент прекара ковид, тъй че най-вероятно има антитела, само че това не значи, че няма да се имунизира, изключително в случай че останалата част от фамилията го направи.

Съпругата му, херцогинята на Корнуол, на 73 година, която не даде позитивна проба, когато брачният партньор й бе болен, ще бъде включена в категорията над 70, за която се чака да бъде четвъртата поредна група.

Принц Уилям по-рано изрази поддръжката си за имунизацията от Оксфордския университет, като се появи по време на видеообаждане, с цел да поздрави изследователския екип за постигнатото.

Въпреки това той и брачната половинка му Кейт Мидълтън, и двамата на възраст 38 години, няма да бъдат имунизирани при започване на 2021 година, защото попадат в по-ниските възрастови предпочитани групи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР