На 8 декември в 18 часа на втория етаж в

...
На 8 декември в 18 часа на втория етаж в
Коментари Харесай

Изложба „Икебана в картини“

На 8 декември в 18 часа на втория етаж в Залите за краткотрайни експозиции на Градската художествена изложба (ул. „ Княз Александър I “ №15) ще се открие една друга галерия. Българската аудитория е осведомена с изкуството Икебана, само че в този момент за първи път ще може да види Икебана в картини .

Древното японско изкуство намира своето модерно развиване, което е оригиналност даже за родната му страна. Използват се най-вече растителни материали, с цел да се основат 3D композиции под формата на картини, само че още веднъж съгласно философията на Икебана. Такава галерия се прави за първи път в България.

Икебана ни въодушевява да творим и да показваме неповторимата си същина посредством хубостта на природата “, споделя Мирослава Иванова от Miracle Ikebana. Освен нея създатели на картините са и нейни възпитаници.

Мирослава Иванова се занимава интензивно с изкуството Икебана от 11 години. След като минава през съществено образование към школата Согецу, тя става лицензиран учител по Икебана с персонално име Хосен.

През 2018г. продължава образованието си в Токио при мастър инструктор в централата на Согецу – Ейко Сумура сенсей.

Тя е създател на Miracle Ikebana и организира работилници за деца и възрастни, прави курсове и основава цветни украшения за събития.

Според създателите на изложбата посетителите ще изживеят същите страсти, които изпитват, когато преглеждат Икебана от растения. Те канят пловдивчани да станат част от нещо красиво, изобретателно, потушаващо напрежението и забързаните обороти на всекидневието ни.

Привлечените от японското изкуство могат да вземат присъединяване в работилница за Икебана, планувана за 17 декември от 15 до 17 часа в галерията. Местата са лимитирани и е належащо авансово записване. Входът е с билети.

Изложбата се реализира с поддръжката на фондация EU-Japan Fest.

https://miracleikebana.com
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР