На 8 декември 2022 г. ще има пълнолуние. Според народната

...
На 8 декември 2022 г. ще има пълнолуние. Според народната
Коментари Харесай

10 неща, които не трябва да правите по време на ПЪЛНОЛУНИЕ

На 8 декември 2022 година ще има пълнолуние. Според националната мъдрост това е най-мистичното време от годината, когато можете да свършите двойно повече работа и да се радвате на двойно повече сила. Обаче не е толкоз просто - прекомерната емоционалност може да докара до спорове, а бурните дейности могат да се трансфорат в безпорядък.

Всеки знае, че спътникът на Земята се вижда ясно един път месечно. Но малко хора са на ясно, че в действителност цикълът на пълнолунието продължава 29,5 дни. И един път в годината, през февруари, може въобще да няма пълнолуние, само че през януари или март може да има две.

Астрологичните феномени са разбираеми, само че за какво пълнолунието е обрасло с мистицизъм и митове от незапомнени времена, не е ясно. Вярно е, че най-невероятните истории за върколаци и зли духове са пристигнали от сценаристи и писатели, измисляйки сюжети за филми на ужасите. И хората имат вяра, че Луната може по някакъв метод да повлияе на здравето и душeвността на човек.

И макар че учените от време на време потвърждават неоснователността на тези истории на ужасите, ние към момента черпим информация от фолклора и мненията на експертите. Така че, прочетете листата с неща, които несъмнено би трябвало да се отсрочат по време на пълнолуние. За всеки случай.
Да намерим и изградим взаимоотношения
Когато луната е цялостна, човек изпитва прилив на мощ, прочувствен напредък и жадност за връзка, в това число с противоположния пол. Но несъразмерната словоохотливост, решителност и липса на въздържаност могат да доведат обстановката до спор и е елементарно да се получи борба. А в любовните каузи още повече не би трябвало да се налагате. Затова се сдържайте, не се поддавайте на привличането и тогава ще сте признателни сами на себе си. Когато лунният цикъл наближи пълнолунието, свадите се случват по-често от нормално.
Да взимаме значими решения
По време на пълнолуние не може да се стартира сериозен бизнес - счита се, че форсмажорните условия могат да повлияят. За да не се излъжете в упованията си, когато планирате тържествени събития, огромни празници, значими срещи и грандиозни покупки, погледнете календара - има ли знак за пълнолуние през тези дни? Астролозите споделят, че браковете, подписани в дните на пълнолуние, са краткотрайни, по празниците могат да зародят спорове, а общественото говорене може да бъде застрашено.
Да излагаме здравето си на риск
Фактът, че лунните цикли въздействат на нашето благоденствие, е прочут от дълго време. В дните от пълнолуние до новолуние се случват незабавни интервенции, пострадвания, нервни сривове, преждевременни раждания. Тялото през тези дни е най-отслабеното и уязвимо към външни фактори. Чувствителните хора могат да изпитат промени в настроението, безпричинна горест, нервност.

За да не влошите още повече благосъстоянието си, не злоупотребявайте с алкохол и медикаменти (действието им се засилва), спазвайте дневния си режим (има риск от умора), следете храненето си (не можете да гладувате или в противен случай, да преяждайте) и си подарете успокоение. Ако е допустимо, отложете плануваните интервенции (както и ваксинациите) за друго време - имунитетът е отслабен в дните на пълнолуние, а също по този начин съществува риск от нараснало кървене и обостряния.
Да си вършим прическа
Някои салони за хубост се придържат към рекомендациите на лунния календар. Същността му е, че всички операции с косата би трябвало да се правят в избрана фаза на лунния цикъл. Например, в случай че желаете да подстрижете краищата на косата си или да я боядисате, тогава най-хубавият интервал е възходящата Луна, а в случай че желаете нова прическа - тогава елате, когато Луната понижава (за да запазите формата и цвета по-дълго, корените също ще станат по-силни в този момент). На пълнолуние не планирайте посещаване на фризьора – съгласно националните поверия, ако влияете на хубостта си по това време, тогава хаосът ще се настани в главата и мислите ви.
Да посетим козметик
Отложете визитите до козметик за по-благоприятни дни. На пълнолуние (и един ден преди и след него) се отбелязва нараснала сензитивност. Медицинските или козметични процедури могат да оставят белези по кожата. Идеалното време за хубост е новолунието, тогава резултатът от процедурите за грижа за кожата е оптимален.
Да почистим
Първо, пълнолунието е ирационално време, неорганизирано, единствено по себе си неблагоприятстващо реда. И няма смисъл по някакъв метод да подреждаме света в близост. И второ, можете да попаднете под въздействието на моментно въодушевление, което също е особено за Луната, и неправилно да се сбогувате с нужните неща.
Да взимаме пари назаем
Също по този начин внимавайте с взимането на заеми, с правенето на огромни покупки и осъществяването на всевъзможни финансови транзакции. Пълнолунието, несъмнено, е спорно време, само че от дълго време се употребява за парични интервенции. Не можете да давате заеми на пълнолуние - връзките с длъжника ще се влошат. За да има пари в къщата ви, те би трябвало да се вземат назаем на новолуние и да се връщат на пълнолуние.
Да засаждаме растения
Луната е източник на витална мощ за растенията, съгласно астролозите. Трябва да ги засадите и да се грижите за тях в избрани дни от лунния цикъл. И колкото и учените да ни убеждават в противоположното, опитът потвърждава, че да се занимаваме с градинарство не се предлага на пълнолуние и в първите дни на новолунието. Растенията са отслабени. А за добър резултат, проверете лунния календар. Между другото, в случай че вършиме домакински конфитюр, би трябвало да е на намаляващата луна.
Да отидем на странствуване
Прекомерната интензивност на Луната се отразява отрицателно освен на психическото благоденствие на хората, причинявайки пристъпи на гняв и експанзия. Глобалните катаклизми също са свързани с Луната: вулканични изригвания, трусове, урагани и други
Да държим прозорците отворени
Друго поверие е, че лунната светлина краде женската хубост. Затова бабите са затваряли прозорците с плътни пердета на пълнолуние. И също така, щом Луната е по-ярка, сънят е по-лош, провокира възприятие на тревога и може да предизвика бодърствуване. Така че затворете прозорците и си починете умерено.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР