На 8 декември 2021 г. гл. ас. д-р Атанас Димитров

...
На 8 декември 2021 г. гл. ас. д-р Атанас Димитров
Коментари Харесай

Онлайн лекция „Етичен подход към травмата“

На 8 декември 2021 година гл. ас. доктор Атанас Димитров от катедра " Национална и районна сигурност " и доктор Ани Арутюнян от Център за проучвателен и просветителни планове към УНСС, бяха посетител лектори в хибридна лекция към Атинския университет на тематика „ Етичен метод към контузията ". Лекцията е част от план „ Общите образователни стратегии за многообразие: обучение в медиите и интеграция на уязвимите групи (ERMIScom) ".

Целта на плана е да се създаде обща образователна стратегия сред висшите образователни заведения, с цел да се усъвършенства ефикасността на медийните курсове за противопоставяне на подправените вести и тирада на омразата, популяризирани онлайн в разнообразни обществени медии, и да се улесни обществената интеграция на уязвими групи в обществото. Лекцията даде както теоретична, по този начин и практическа позиция върху етичните подходи към контузията. Д-р Арутюнян има експертиза в региона на бежанското право и интеграцията на уязвимите групи в обществото, което беше мотив за полемика от страна на студентите.

Асистент Димитров предложи своя научен и на практика разбор по тематиката, както и голям брой образци за справяне с проблеми, свързани с етичните подходи към контузията. Крайната цел на плана е да промени метода на мислене на обществото, като го направи приобщаващо, свободно от дискриминация и радикализация, както и в положение да се развива и пораства в устойчива и демократична среда на живот.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР