На 8 август на остров Крит бе разбит канал за

...
На 8 август на остров Крит бе разбит канал за
Коментари Харесай

Жена, родила и продала 5 деца: Дадох им по-голям шанс за хубав живот

На 8 август на остров Крит бе разрушен канал за трафик на бебета, при който управляващите задържаха четирима души за противозаконни осиновявания, донорство на яйцеклетки, сурогатно майчинство и трафик на бебета. Сред експлоатираните дами са и българки. Зина, родила и продала 5 деца в Гърция счита, че им е дала по-голяма късмет за прекрасен живот. 

От следствието на острова стана ясно, че търговията с новородени не е отшумяла, а в противен случай - мрежата става все по-голяма. Жените с български документи пък са били поданици на Югоизточна България - Бургас, Камено, Айтос, Сливен и Варна.

Камено към този момент 20 години е развъдник за непознати бебета. Сега бременни няма. Всички, които чакат бебета или подаряват яйцеклетки, са в чужбина. Зина живее с двамата си сина в махалата в града. 

„ Родих ги в Атина. Предадох ги на една жена в такси и това беше. Там ще ги гледат по-добре, а тук е бедност. През живота си съм раждала 7 пъти и имам 1 аборт ”, споделя дамата пред Нова телевизия.

За едно бебе уредниците разделяли сред 15 и 30 хиляди евро, споделя Зина. В схемите със сурогатното майчинство част от облагата отивала и при лекари. Голям брой от дамите единствено дарявали яйцеклетки, което коствало към 1500 евро. Според българското законодателство сурогатното майчинство е неразрешено.

„ В последните три години нямаме наказани лица. Това беше в един по-ранен интервал, където имаше много производства - към 20 на година. Тогава беше и взривът на трафикиране и на определяне на този тип закононарушение ”, разяснява районният прокурор на Бургас Мария Маркова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР