На 8 април, събота, в Аджибадем Сити Клиник Варна ще

...
На 8 април, събота, в Аджибадем Сити Клиник Варна ще
Коментари Харесай

Съдовият хирург доц. Стефанов от София ще преглежда във Варна

На 8 април, събота, в Аджибадем Сити Клиник Варна ще преглежда съдовият хирург доцент доктор Стефан Стефанов, завеждащ клиника по съдова и ендоваскуларна хирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост в София. Той ще приема пациенти с артериални болести: хронична артериална непълнота на долни крака, стеснения на сънните артерии при мозъчно-съдова болест, артериална непълнота на горни крака, Синдром и Болест на Рейно, пациенти с „ диабетно “ стъпало. В прегледите е включена Доплерова сонография на артериите и периферно премерване на артериално налягане. Доц. Стефанов ще съветва също пациенти с разширени вени и с остри и хронични лимфедеми.

Всеки обзор приключва с рекомендация за най-правилното лекуване съгласно самостоятелните проблеми на пациента в звук със актуалните международни трендове в съдовата хирургия.

Прегледите във Варна ще се правят в клиниката на ул. „ Брегалница “ 1. и са платени. Ще се правят единствено със записване на час на тел. 0700 33 900 или 0892 20 20 80.
Основен фокус за доцент доктор Стефан Стефанов е лекуването на съдовите болести при пациенти със захарен диабет. Той е въвел за първи път в България редица интервенции към артериите на ходилото при тези заболели – така наречен Дистални артериални байпаси. Защитил е дисертационен труд на същата тематика през 2015 година

Доц. Стефанов и неговият екип бележат рекордната статистика от над 600 осъществени дистални байпаси на долни крака за последните 10 години, най-вече при пациенти с диабет, избавили от ампутация тези заболели.

В Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост в София са осъществени първите и досега единствени интервенции в България на аневризми на гръдната и коремна аорта, признати като най-сложните съдови интервенции.

Лечението на мозъчно-съдовата болест е различен приоритет като оперативното лекуване на сънната артерия се прави сполучливо и с местна анестезия при доста възрастни пациенти или тежко заболели.

Хирургията на артериите на коремните органи – бъбречни артерии, артериите на черния дроб ( Синдром на Дънбар) и червата със стеснения или аневризми, се ползват в клиниката с потвърдено висок триумф.

Хирургичното, ендоваскуларно или хибридно лекуване на артериалните стеснения или запушвания на горни и долни крака е рутинно в клиниката, ръководена от доцент Стефанов.

Целта на съдовите експерти в неговия екип е предварителна защита на ампутациите при пациенти с сериозна исхемия на крайниците, най-често диабетици. За медиците няма безперспективни заболели, а предпочитание да се даде късмет за избавление на всеки пациент посредством използване на най-съвременните благоприятни условия в съдовата хирургия. Кредото на екипа на доцент Стефанов е: „ Да помогнем там, където другите не съумяват “.

Доц. Стефанов е специализирал в Австрия, Германия и Швейцария в региона на периферната съдова хирургия, хирургично и ендоваскуларно лекуване на аневризмите на аортата, ендовенозно лекуване на варикозната болест. Представял е своя опит на разнообразни български и интернационалните научни конгреси.

Аджибадем Сити Клиник Варна

ул. „ Брегалница “ 1

тел. 0700 33 900 или 0892 20 20 80

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР