На 8-9 декември може да очакваме решение за присъединяването ни

...
На 8-9 декември може да очакваме решение за присъединяването ни
Коментари Харесай

Външният министър: България може да влезе в Шенген в началото на декември

На 8-9 декември може да чакаме решение за присъединението ни към Шенген, стана ясно от думите на външния министър Николай Милков на седмичния брифинг във ведомството. Топката е в нашето поле, акцентира Милков. Започват дипломатически совалки, с цел да се подсигурява позитивното мнение за участието ни в Шенген, написа.

Вчера е завършила инспекция за готовността ни да влезем в шенгенското пространство. Вътрешният министър е уверил първия ни посланик, че тя е сполучлива. Все отново министър Милков регистрира, че това е оценката на проверяваните, а не на проверяващите. Преди Европейски Съюз да се произнесе за нашата подготвеност и Европейският парламент се чака да излезе със съответната резолюция.

Припомняме, че тематиката за влизането ни в Шенген, бе повдигната от Румен Радев, както на работната си среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, по този начин и по време на друга такава със свои сътрудници държавни глави от групата " Арайолуш ". Радев уверено показа, че присъединението на България към шенгенското пространство е освен инвестиция в районната сигурност, само че и причина за по-голяма непоклатимост.

Служебният министър председател Гълъб Донев също е изказвал позиция по повод присъединението на България към Шенген. Според него една от най-важните ограничения, които би трябвало да се подхващат, е усилване на граничния надзор. Донев разгласи тогава, че в края на мандата на държавното управление следва да се вземе решение, с което елементи от граничния пункт " Капитан Андреево " да стане обект от голяма важност за националната сигурност.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР