На 79 години след дълга битка с рака почина Дейвид

...
На 79 години след дълга битка с рака почина Дейвид
Коментари Харесай

Почина мирлиардерът Дейвид Кох

На 79 години след дълга борба с рака умря Дейвид Кох , милиардер либертарианец и авторитетен донор на консервативни дела, сподели по-големият му брат Чарлз. Преди 27 години му беше сложена диагноза рак на простата жлеза.

Дейвид Кох се пенсионира предходната година като изпълнителен вицепрезидент на Koch Industries, конгломерата, на който той беше съсобственик с по-големия си брат и е оценен като втората по величина фамилна компания в Съединени американски щати.
Koch

Koch Industries: Secretly Funding the Climate Denial Machine - Greenpeace USA via
— Lorraine (@CrimsonGash) " Желаем на всички да отпразнуваме живота и въздействието на този най-щедър и благ човек ", споделя Чарлз Кох в изказване. " Той вярваше, че носи отговорност пред свят, който му дава толкоз доста благоприятни условия да успее. "
, Billionaire Who Fueled Right-Wing Movement, at 79
— Bob Aceti (@bobaceti)
И двамата братя бяха подмолна мощ в републиканската политика, дарявайки доста за претендентите и идеите, отразяващи консервативните им стопански позиции. Но Дейвид беше обществено демократичен - последовател на правото за аборт и еднополовите бракове, както и на неинтервенционистката външна политика.
WSJ: Billionaire David Koch, Who Used His Wealth to Reshape U.S. Politics, Dies at 79... Koch
— Rankstr (@rankstr) Дейвид Кох се кандидатира за вицепрезидент на Либертарианската партия през 1980 година, само че по-късно скъса с нея и се обърна към републиканците.

Той се причисли към брат си Чарлз при финансирането на мрежа от консервативни организации, по-специално Американци за разцвет, съсредоточени върху настояванията за ниски налози и дерегулация за да повлияят на изборите в Съединени американски щати.

Тези организации помогнаха за подхранването на придвижването Чаено празненство през 2010 година, като сложиха челно републиканско предизвикателство пред някогашния либерален президент Барак Обама.
David Koch, Billionaire Businessman, Philanthropist, Political Activist And Chemical Engineer Dies At 79
— D STAR NEWS (@D_STAR_NEWS)
Доналд Тръмп, на чиито консервативни компетенции братята гледаха с съмнение и който на собствен ред постоянно им се подиграваше, беше изключение измежду републиканците.
От двамата Чарлз е взел участие най-вече в политическите мрежи, до момента в който Дейвид беше по-активен в благотворителни инициативи, основно в Ню Йорк.

Той ще бъде помнен за значимия финансов принос за културните организации и медицинските проучвания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР