На 78-годишна възраст във вторник през нощта в дома си

...
На 78-годишна възраст във вторник през нощта в дома си
Коментари Харесай

Почина журналистът и писател Георги Райчевски

На 78-годишна възраст във вторник през нощта в дома си в Пловдив умря известният публицист и публицист Георги Райчевски.

Роденият през 1939 година в Кърджали създател приключва публицистика в Софийския университет, след което стартира работа във вестник „ Нов живот ” и сътрудник на Радио София. От 1968 година до гибелта си живее и работи в града под тепетата във вестник „ Отечествен глас ”, Радио Пловдив и Българска телеграфна агенция.

Основател е и първи редактор на вестник „ Пловдивски университет ”. Автор е и на куп книги и стихосбирки, измежду които се открояват „ Пловдивска енциклопедия ”, сборниците „ Пловдивски кметове ” и „ Почетните жители на Пловдив ”, „ Почетните„ Гранд кафе „ Кристал ”, „ Време на очаквания ” и „ In memoriam“’ – литературни портрети на изтъкнати пловдивски интелектуалци.

Носител е на Голямата премия „ Йосиф Хербст ” на Съюз на българските журналисти за повсеместен принос към българската публицистика за 2006 година Георги Райчевски е дълготраен деятел и член на Управителния съвет и Контролния съвет на Съюз на българските журналисти и ръководител на Пловдивското журналистическо сдружение.
Опелото на Георги Райчевски ще е точно на 1 ноември – Деня на будителите, от 10.30 часа на Централните гробища в Пловдив.
 1pl4006-georgi-rai4evski-5-1  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  1pl4006-georgi-rai4evski-4  1pl4006-georgi-rai4evski-3
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР