На 76-годишна възраст почина един от най-великите български баскетболисти за

...
На 76-годишна възраст почина един от най-великите български баскетболисти за
Коментари Харесай

Почина баскетболната легенда Атанас Голомеев

На 76-годишна възраст умря един от най-великите български баскетболисти за всички времена - Атанас Голомеев, заяви във Фейсбук различен баскетболист - Владимир Боянов. Огромната му класа е приета от целия свят и той е един от едвам четиримата българи, включени в Залата на славата на ФИБА, съобщи Българска телеграфна агенция.

КатВ края на кариерата си два сезона е играч и играещ треньор на Гюлей Санай в Адана, Турция. Слага завършек на кариерата си след още един сезон в Левски. В Левски е и треньор, където също печели шампионската купа.

През 1987 година е проведен бенефис в чест на Голомеев: " Звезди на ФИБА " против българския народен тим в зала „ Универсиада ". Гости са звезди на европейския баскетбол като Никос Галис и Дражен Петрович. Четири години по-късно е признат в Залата на славата на ФИБА. деен състезател Атанас Голомеев играе за Академик (София), Спартак (София), Левски и ЦСКА. Като играч 10 пъти печели шампионската купа на България. С националния тим на България взе участие пет пъти на Европейско състезание. В две от тези участия е изпълнител номер 1, а още два пъти е включен в идеалния тим на шампионата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР