На 75 години Исао Какехи бил в добро здраве и

...
На 75 години Исао Какехи бил в добро здраве и
Коментари Харесай

Кои са жертвите на японската Черна Вдовица?

На 75 години Исао Какехи бил в положително здраве и влюбен. Годината е 2013-а, когато той стартира вълнуваща връзка с Чисако Какехи - 67-годишна вдовица, която среща посредством японска организация за сватосване. В рамките на два месеца двамата се женят, заживяват дружно и стартират видимо благословен живот в град Муко в Киото, правейки оризови сладкиши за новогодишните си тържества, предава Dnes.bg.

Но Исао Какехи не доживява до новата година.

На 28 декември той става четвъртата и последна жертва на японската " Черната вдовица ".

74-годишната Чисако Какехи е наказана на гибел за убийството на трима свои сътрудници и опит за ликвидиране на четвърти.

Престъпленията стартират през 2007 година, когато тя е на 61 години. Но тя е надалеч от съмненията на управляващите. Поне до момента в който не стига до убийството на Исао Какехи, което провокира полицейско следствие, което довежда до ареста ѝ през 2014 година

През 2017 година е наказана на гибел вследствие на един от най-дългите процеси в Япония. Обжалването за анулация на решението се провали този юни.

" Тя е употребила организация за сватосване за запознанство с други възрастни жертви, като тактиката ѝ е следната - откакто печели доверието им, ги отравя ", сподели съдията в решението от юни, съгласно NHK. " Това е безмилостно закононарушение, учредено на планувано и мощно убийствено желание. "

Случаят завладя Япония и посочи заплахите, които дебнат онлайн за застаряващите самотници, уязвими за любовни измами. Тези нещастия също по този начин накараха страната да се запита за това за какво една жена в залязващите си години би почнала да убива мъжете, които претендира да обича?

Началото на убийствата

Не се знае доста за персоналния живот на дамата, станала скандално известна в Япония.

Родена в югозападната префектура Сага в Япония, Какехи е работила в печатарска фабрика. Омъжва се за първия си брачен партньор през 1969 година, когато е на 23, съгласно филиала на CNN Asahi News. Бракът им продължава 25 години преди гибелта му от болест през 1994 година

До 2007 година тя е във връзка със 78-годишния Тошиаки Суехиро.

На 18 декември 2007 година следобяд Какехи обядва със Суехиро и децата му. Любимият ѝ приема хранителни добавки, което улеснява Какехи, която скрива цианидна капсула измежду хапчетата му. По-малко от 15 минути по-късно Суехиро изпада в безсъзнание на улицата. Когато колата за спешна помощ идва, той е " на косъм от гибелта ", гласи описанието пред съда.

Какехи, несъмнено, съпровожда Суехиро до болничното заведение, само че се показва с псевдонима " Хираока ", когато беседва с личния състав в колата за спешна помощ и фамилията на Суехиро. В болничното заведение лекарите откриват, че животът му е в заплаха заради вътрешно задушаване.

Все отново Суехиро оцелява - единствената от четирите жертви на Какехи, която надделява гибелта. Но той е белязан от " неизлечимо по-висока дисфункция и зрителни увреждания ". Мъжът умира година и половина по-късно от несвързано с цианида заболяване, съгласно Asahi News.

Няколко години по-късно Какехи гледа към идната си жертва.

Жертвата на мотора

Масанори Хонда е бил в забележително добра форма за своите 71 години. До 2011 година диабетът му е измършавял до лека форма и той постоянно посещава спортни клубове.

По това време Хонда се „ гмурка с главата напред “ по отношение на Какехи. Въпреки че не е ясно по какъв начин са се срещнали и какъв брой дълго са се поддържали връзка, не след дълго двойката споделила на другари, че възнамеряват да сключат брак.

На идната пролет Какехи прави своята първа стъпка.

На 9 март 2012 година Черната вдовица отива с Хонда в магазин, след което двамата потеглят по разнообразни пътища. Около 17 ч. този ден той губи схващане, до момента в който кара мотор. По-малко от два часа по-късно лекарите в болничното заведение удостоверяват гибелта му.

Доказателствата по-късно демонстрират, че Какехи не е имала проекти да изживее живота си с Хонда. Два месеца преди гибелта му, през януари 2012 година, тя към този момент скрито е почнала да се среща с други мъже посредством организация за запознанства.

Последната жертва и мъжът, преборил рака

Минору Хиоки се бори със самотата и рецидив на рак в белия дроб в по-късните си години. Но до юли 2013 година животът му се прекатурва към по-добро: ракът му бил съвсем напълно оздравял посредством лъчева терапия, а " той е в положително здраве ", се споделя в решението на съда. За похлупак 75-годишният мъж има нов сантиментален интерес.

До август 2013 година Хиоки e изцяло предан на Какехи. Той ѝ споделя посредством имейл, че желае " да останат дружно вечно ". Били са близки - постоянно се срещат да хапват и прекарват вечерите си дружно. Романсът им обаче завършва на 20 септември, когато двойката излиза на вечеря.

Хиоки, сходно на втория брачен партньор на Какехи - Суехиро, постоянно приемал хранителни добавки под формата на хапчета - тъй че за нея било елементарно да му даде хапче цианид " под прикритието на здравословна храна ". Двойката таман завършва с храната си, когато Хиоки губи схващане. Когато идва кола за спешна помощ, го заварват в безпомощно положение, в което дишането му е затруднено.

Въпреки че знае, че има деца и се е възстановил от рака, Какехи лъже екипа в колата за спешна помощ, че мъжът няма семейство и страда от терминален рак на белия дроб. Когато лекарите оферират процедурата за реанимация, тя отхвърля да даде позволение. Той умира в границите на два часа.

Какехи наподобява по-смела в натрупването на връзки и жертви. През ноември 2013 година, единствено два месеца след гибелта на Хиоки, тя към този момент се се е омъжила за идната си и последна цел - Исао Какехи. Едва месец след сватбата им, Вдовицата още веднъж стартира да се среща скрито с различен мъж.

Исао Какехи бил доста въодушевен. В имейл той споделя на новата си брачна половинка, че желае " да направи всичко допустимо да се наслаждения на ярък втори живот и да го изживеят дълго дружно ".

Седмици след сключването на брака им, той претърпява сърдечно-белодробен арест малко откакто вечеря в дома с новата си брачна половинка. Тя се обажда на кола за спешна помощ, която го откарва бързо в болничното заведение. Но той умира едвам час по-късно.

Смъртта му обаче поражда съмнение за поредицата от нещастни любовници на Какехи, което провокира полицейско следствие. Така управляващите бързо разплитат мрежата ѝ от закононарушения.

Да хванеш палач

Аутопсиите са необичайност в Япония и нормално се правят единствено, когато има подозрение за ликвидиране, което евентуално е повода гибелта на някогашните ѝ сътрудници да остане значително незабелязана по това време.

Но гибелта на Исао Какехи се приема за задоволително подозрителна, с цел да се наложи аутопсия, която разкрива смъртоносни количества цианидни йони в сърцето и кръвта му, както и ерозия на стомаха.

Дни след гибелта му управляващите откриват питателните добавки и празните капсули в жилището на Какехи, което допуска, че тя е изпразнила бурканчетата с добавки и ги е напълнила с цианид, надробен на прахуляк.

През август 2014 година следователите откриват най-голямото си доказателство по случая на Исао Какехи. Намират в саксийно растение заровена пластмасова торбичка, съдържаща следи от цианид. Цветът на торбата и наличието ѝ допускат, че цианидът е бил заровен в продължение на няколко месеца, а същия вид опаковка за предпазване с цип е открита в жилището на Какехи. Тя се сдобивала с цианида от работата си в печатницата.

Два месеца по-късно полицията арестува Какехи. След многомесечни разпити тя в последна сметка признава, че е отровила Хонда, Хиоки и Суехиро с цианидни капсули.

Полицията също по този начин счита, че Какехи е обвързвана с убийствата на четирима други мъже, наред с четиримата, за които е упрекната - само че прокуратурата в последна сметка взема решение да не повдига обвиняване заради незадоволителни доказателства, съгласно NHK.

Начин за печелене на пари?

Четиримата мъже живеят в разнообразни градове, имат разнообразни работни места и нямат връзка между тях - като се изключи едно общо нещо: всички те имат обилни спестявания и активи. А това, съчетано с тяхната преклонна възраст и неженен статут, ги трансформира в съвършени цели.

Първото от четирите отравяния се дължи на дълг: Какехи дължи на Суехиро 48 милиона йени (около 437 000 долара). Тя е " мислела, че ще го убие и ще избегне изплащането на дълга ".

Два месеца след гибелта на Суехиро през февруари 2008 година, Какехи написа писмо до децата си, в което споделя, че тя е върнала парите, употребявайки " наследството на различен мъж ", съгласно решението на съда. Писмото шокира децата на Суехиро, които не са знаели за заема, а и не са знаели съвсем нищо за Какехи. Те даже не знаят името ѝ. Когато вършат опит да я разпитат, тя " си потегля безмълвно ".

Не е ясно какво е финансовото положение на Какехи по това време и дали тя има лични спестявания. Но със гибелта на четвъртата си жертва тя е се снабдява с такова количество пари от жертвите си, че претекстът ѝ към този момент не може да бъде пояснен с потребност или обезсърчение - тя искрено " подценява човешкия живот поради личното си финансово предпочитание ".

Какехи прибира към 16 милиона йени (145 000 долара) от Хонда, само че не се прецизира какъв брой пари е взела след гибелта на останалите мъже. Asahi News обаче пресмята, че Черната вдовица е спечелила общо към 500 милиона йени (4,5 милиона долара) от наследството, полезностите и други активи на своите сътрудници - съгласно някои оценки тази цифра доближава до 800 милиона йени (7,3 милиона долара).

Любовни измами

Силно разгласеният случай на Какехи изтласка любовните измами в публичното схващане.

Япония има още една Черна вдовица: 46-годишната Канае Киджима, която също е наказана на гибел за убийството на трима мъже, с които се е срещнала в уеб страници за запознанства през 2009 година. Всяко едно от закононарушенията ѝ е скрито като самоубийство. Според Асахи, нейнияр претекст също е бил за замогване.

След 100-дневния развой на Киджама тя е наказана на гибел през 2012 година

Какехи и Киджима са най-смъртоносната крайностна в спектъра от " любовни закононарушения " - финансова машинация, която разчита на основаване на сантиментална връзка с жертвата. Повечето не приключват с отравяния или убийства, като причинителите постоянно изчезват, откакто жертвите им изпразнят портфейлите си.

Повече от 32 милиона консуматори са регистрирани в 10-те най-хубави приложения за запознанства в страната, а към 600 съвещания за запознанства и бракове - като тази, употребена от Какехи - са регистрирани в цялата страна, съгласно Японската асоциация на дизайнерите по житейски дизайн, която дава документ на компании, които следват нейните работни стандарти.

Японската консултативна организация за разстройства на личността и брачни измами, основана в Токио група за поддръжка на жертви на измами, споделя, че вижда към 100 случая на любовни измами всяка година.

Жертвите постоянно се намират посредством брачни консултантски компании, които се употребяват за намиране сериозен сътрудник за брак, изяснява представителят на организацията пред CNN. Потърпевшите нормално са хора с финансови благоприятни условия, разведени или овдовели, без семейство или с такова, което живее надалеч.

Измамниците постоянно желаят от жертвите си скъпи дарове за рожден ден. Имат и други финансови стремежи, посредством които „ изцеждат “ банковите сметки, до момента в който не оставят жертвите им без пари. Понякога жертвите са принудени да вземат заеми, с цел да обезпечат своите подправени любовници, сподели представителят.

Защитата твърди - Какехи има деменция

Не е яснен претекстът на Какехи да продължава да убива мъже, с които се е срещнала посредством организации за запознанства, даже откакто е натрупала благосъстояние от милиони долари.

В решението си съдът заключава, че Какехи се е " възползвала " от доверието на жертвите си и вярата им за бъдеще дружно, с цел да извърши убийствата. Въпреки че е признава за закононарушенията, тя не се извинява на фамилиите на жертвите, демонстрирайки липса на " откровена саморефлексия ".

Но нейните бранители в съда виждат това по друг метод. Те основават жалбата си на несъответствия в показанията ѝ, като показват нейното самопризнание и последващото му отдръпване като доказателство за деменция и насила.

В последна сметка екипът ѝ губи обжалването и смъртната ѝ присъда е доказана. Не е оповестена дата за изтезанието на Какехи. Съгласно закона пандизчиите би трябвало да бъдат екзекутирани в границите на шест месеца от чуването на присъдата - само че специалистите споделят, че това се случва рядко заради продължителни опити за обжалване, които най-често забавят присъдата с години.

Не е ясно дали юристите на Какехи, които отхвърлят да разясняват отчета на съда, имат намерение да подадат молба за наново произвеждане, което е единственият метод да спасят живота ѝ.

Какехи има малко обществени изказвания и рядко е говорила пред медиите. Нейните правосъдни показания рисуват спорен облик на жена, която се колебае сред увереността в своята непорочност и откровеното самопризнание за закононарушенията си. Понякога по време на процеса тя наподобява объркана и изтощена. Косата ѝ побелява през годините след ареста ѝ през 2014 година, а слухът ѝ се утежнява.

С изказванията за деменция, които покриват нейните показания, и спомагателните хипотетични убийства, по които тя в никакъв случай не е била упрекната, може би в никакъв случай няма да разберем какво в действителност се е случило. Или най-малко претекстът ѝ да убива любовниците си.

В изявление за локалния вестник Yomiuri News през 2019 година Какехи споделя: " Дори да се замислите за това, греховете ви няма да изчезнат. Няма да стигне до мъртвите. "

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР