На 74 години съм и разбирам възрастните, пишещи с носталгия

...
На 74 години съм и разбирам възрастните, пишещи с носталгия
Коментари Харесай

Спомени от соца: Митка Гръбчева и компания са убивали достойни хора от засада

На 74 години съм и разбирам възрастните, пишещи с носталгия и сантимент за социализма. Младостта приема с лекост всекидневието, още повече в случай че си бил фаворизиран. Но да твърдиш, че в България преди 1944 година е имало недодялан фашизъм, че руската войска ни е освободила и над страната ни се е изливало обилие и берекет, е или бетонирано комплициране, или старческа деменция.
Много от пишещите лелеят предишното, когато от Трудово-кооперативно земеделско стопанство се плащаше по 0,20 лева за трудоден, само че пък и можеше да се вземе по нещо, селата бяха многолюдни, имаше бригадири, които гратис работеха, само че и нямаше по какъв начин да се изместиш от село или дребния град, тъй като имаше жителство, което бе непреодолимо.

Всички настояват, че опазването на здравето било гратис, че служащите плащали малко за храна в стола, само че никой не пита по какъв начин се заплаща за консумативи, заплати на лекари (много по-малки от тези на нискообразованите), храна и други екстри. Отговорът е единствено един, тъй като трудоденът е бил 20 стотинки вместо лев например, а заплатите 200 лева вместо 500. Безплатна стока няма (четете Маркс). Пенсиите ни са оскъдни, тъй като осигуровките бяха на ниска база и господин Хр. Джуров би трябвало да го знае, в случай че в действителност е приключил стопанска система, а не рабфак. Всички отчисления пълнеха една сметка макар особеното предопределение.
Що се касае за струващите по 60 000 лева глави, въпросът е доста комплициран. Всеки човешки живот е скъп. Има сентенция: „ Каквото повикало, такова се обадило “. „ Партизаните са били против властта: обирджии на мандри, подпалвачи и рушители, а землянките – място за фамилиарност “.

Всички тези херои са командвани от Москва и са излъчени от свои. Безспорно е имало идеалисти, които след 1944 година бяха оповестени за врагове с партиен билет, а самозванците получиха заплащане АБФК, ежемесечно 15% върху главната заплата.
Знаете ли, господин Джуров и госпожата от Видинско, че на сътрудниците на Коминтерна се е плащало в долари, в това число и за атентата в „ Св. Неделя “; за Митка Гръбчева и компания, които са убивали почтени люде от засада? Те какъв брой са получили за глава?
Цола Драгойчева (лека ѝ пръст) – най-разкрепостената морално партийна функционерка, присвои жилището на принц Кирил. Това се отнася за цялата партийна номенклатура, която събу цървулите и потурите и обу непознати пантофи в заграбени къщи. Сега внуците им са на запад и нито един не е в Сибир или Монголия. Това е голата истина.

А вождовете на Българска комунистическа партия, те са неуместни. Благоев в свои записки твърди, че е македонец, а не българин. За Георги Димитров, който възпламени фитила на размирието 1923-та и избяга, който хариза Македония на Югославия, който говореше български с съветски акцент по време на Лайпцигския развой, се е застъпил цар Борис III. Живков бе Андрешко в костюм, а Нинова е госпожа Ровоама във „ Версаче “.
На младите споделям: рожби, Русия не ни е освободила безкористно. В Санстефанския контракт България е автономност, не самостоятелна, а страната ни е платила на „ освободителите “ 36 тона злато. В България няма погубен руски боец в престрелка с властта. Има хиляди убити без присъда и причина – адвокати, лекари, художници, свещеници, учители и други интелектуалци, в това число проф. Станишев – величие в медицината, Райко Алексиев, внучката на баба Тонка, и то скоро след 9 септември 1944 година

Имаше време, в което Варна се именуваше Сталин; когато край Белослав се обърна понтонен мост, десетки починаха, само че нищо не бе обявено, а имаше тържества, тъй като бе 7 октомври – празникът на ВОСР; когато се правеха доста фотомонтажи, с цел да се преиначават събития.
Върхът на цинизма бе скриването на детонацията в Чернобил от 26.04.1986 година На 1.05.1986 година от Киев започва пробегът на мира. Колоездачи бяха изложени на крах. Това е фашизъм!
В близката до сърцето на мнозина бабичка Българска комунистическа партия членуваха О. Дойнов, който изнесе капитали посредством външнотърговска организация, Луканов, назначил алените милионери, М. Спасов, отговарящ за лагерите, чиито наследник и снаха откраднаха спестяванията на стотици инвеститори, избягаха в ЮАР и си купиха имение.

Навярно член на Българска комунистическа партия бе и килърът на Надя Дункин, единствената жива след 1989 година лагеристка. А в изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е Крум Зарков, който неистово мечтае да (у)бие нечий дядо.
„ Моралът “ в днешно време е мръсна дума, тъй като съзнанието бе промивано с „ образеца Павлик Морозов “, който предал фамилията си.
Аз на 13 години бях осъдена грубо от дружинната, тъй като послушах майка си. Превърнаха църкви и манастири в обори и вместо с „ Нами Бог “ лумпени крещяха „ Няма Бог “. Сега берем плодовете на тази идеология. Времето окончателно унищожи фалша, който някои желаят да гипсират и да показват за истина.
Анастасия Апостолова, Варна
Инфо: ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР