На 73-годишна възраст днес е починал един от най-популярните френски

...
На 73-годишна възраст днес е починал един от най-популярните френски
Коментари Харесай

Почина френска звезда на Ферари и Макларън

На 73-годишна възраст през днешния ден е умрял един от най-популярните френски водачи във Формула 1 - Патрик Тамбе. Информацията беше обявена от фамилията му. Той има 123 старта във Формула 1, 2 победи, 5 извоювани квалификации и общо 103 точки, само че извоювани по системата, когато се даваха 9 точки за победа.

Тамба дебютира във Формула 1 през 1977 година с Тиодоре, през 1978 е към този момент в Макларън, а от 1982 е водач на Ферари за два сезона, по-късно се състезава за Рено. Кариерата му във Формула 1 приключва през 1986 с Тим Хаас, а през 1989 се състезава за последно в международен шампионат - той е водач на Ягуар в Световния шампионат за устойчивост, където за кара за Ягуар.

Тамбе се бори с заболяването на Паркинсон от години насам. Синът му Адриен също е авто водач, а негов кръщелник е международният първенец за 1997 година Жак Вилньов.
 Мерцедес уважи Ники Лауда Мерцедес уважи Ники Лауда
През 2005 и 2006 Тамбе се състезава в сериите Гран При Мастърс - конкуренция, проведена за някогашни водачи от Формула 1.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР