На 72-ото си издание тази година международният кинофестивал в Берлин,

...
На 72-ото си издание тази година международният кинофестивал в Берлин,
Коментари Харесай

Берлинале поставя въпросите какво е да си мъж или жена

На 72-ото си издание тази година интернационалният кинофестивал в Берлин, който към този момент връчва полово неутрални награди, предлага стратегия, изпълнена с въпроси за това какво значи да си мъж или жена, писа Агенция Франс Прес.

"Петер декор Кант "

Първият от огромните европейски кинофестивали стартира в четвъртък с кино лентата "Петер декор Кант " на Франсоа Озон, акомодация на кино лентата на немския режисьор Райнер Вернер Фасбиндер "Горчивите сълзи на Петра декор Кант " от 1972 година Във кино лентата на Озон основната героиня Петра декор Кант е сменена от мъжкото ѝ алтер его Петер, в чийто облик влиза Денис Меноше.

Темата за размяната на пола ще претърпи голям брой вариации по време на фестивала, проведен тази година съгласно рестриктивните мерки на пандемията.

"Nel mio Nome "

В италианския документален филм "Nel mio Nome " от стратегия "Панорама " режисьорът Николо Басети наблюдава живота на четирима другари от Болоня на разнообразни стадии от тяхната промяна от дами в мъже.

Николо, Леонардо, Андреа и Рафаеле приказват за живота си, за прекарванията от детството си, за сътрудниците и за прехода в живота си. Изпълнителен продуцент на кино лентата е звездата от "Джуно " Елиът Пейдж, чието име беше Елън Пейдж, преди да се разкрие като трансджендър през 2020 година

Николо Басети, въодушевен от своя трансджендър наследник Матео, на 27 години, сподели, че задачата му е била да улови "богатството на човечността ", само че не през "бинарен обектив ".

"Swing Ride " и "Beautiful Beings "

В стратегия "Панорама " на Берлинале са още "Swing Ride " на Киара Белоси и "Beautiful Beings " на Гудмундур Арнар Гудмундсон, които също показват нов взор към нормите за половете.

"Three Tidy Tigers Tied a Tie Tighter "

Програма "Форум " демонстрира бразилския филм "Three Tidy Tigers Tied a Tie Tighter " за живота на трима трансджендър другари по време на измислена пандемия в бъдещето в Сао Пауло. В секция "Поколение " късометражният португалски филм "На 16 " учи желанието и несигурността, които изпитва младеж, видял две девойки да се целуват.

Като жест към небинарното бъдеще, за повторно тази година кинофестивалът ще връчи полово неутрални награди, елиминирайки разделянето сред артисти и актриси. Според Басети разделянето на хората по избрани полове е "само интервал в историята на човечеството ", временен интервал.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР