На 7000 об/мин животът е различен Ford v Ferrari“ е

...
На 7000 об/мин животът е различен Ford v Ferrari“ е
Коментари Харесай

На 7000 об/мин животът е различен

На 7000 об/мин животът е друг „ Ford v Ferrari “ е филм, който би трябвало да се види. Най-малкото ще чуете английския акцент на Крисчън Бейл. Но страстта от славното минало на моторните спортове е още по-голяма. Внимание: спойлери.  Пламен Георгиев 20 ноември 2019, 06:39  На 7000 об/мин животът е друг Източник: 20th Century Fox
„ Ford v Ferrari “ няма нищо общо с „ Пълно ускоряване “, само че у нас разпространителите взеха решение да му сложат малко пудра, с цел да привлекат някой подведен повече в киното. Казвам ви го в този момент: нито ще се заблудите, нито ще съжалявате и за минута, в случай че отидете и гледате кино лентата, който ни връща към едни от най-славните години на моторния спорт изобщо. Не е и нужно да сте върл авто почитател (но помага), тъй като тук е пресъздадена историята, а не смехотворни подиуми с летящи коли.

Това е първият филм след едноименния „ Льо Ман “ от 1971 година, който ни връща на именитото трасе във Франция. Да, Мат Деймън и Крисчън Бейл не могат да се похвалят с харизмата на Стив Маккуйн, само че осъществяванията им са в действителност от класа. А и това ще е съвършен случай за запалените киномани да чуят същинския акцент на Бейл, който в лентата се превъплъщава в облика на английския играч Кен Майлс, до момента в който Деймън играе ролята на именития конструктор Карол Шелби. На режисьорския стол седи Джеймс Манголд ( "Да преминеш границата " и "Логан "). Остава единствено да забележим дали Бейл успее да грабне „ Оскар “ за основна мъжка роля.

„ Ford v Ferrari “ (оригиналното заглавие), популяризиран в Европа под името „ Le Man 66 “ (иди разбери от къде идва “Пълно ускоряване “ у нас), донесе доход от $31 млн. през първия си уикенд по екраните в Съединени американски щати (и $52 млн. по света), което ще рече, че доста елементарно ще избие вложените близо 100 млн. в него.

2019-та: Годината, в която комиксите дефинитивно превзеха киното

Тео Ушев отново ще се бори за „ Оскар”

Филмът наблюдава достигането до първия (от четири поредни) успех на Ford на именитото трасе „ Ла Сарт “. Тук зрелищни гонки съвсем липсват, а сниманите ще ви накарат да потръпнете от реалистичния тон, само че не и от толкоз реалистичните подиуми. Няма нито един кадър от митичните завои по трасето в Льо Ман, което би следвало да е противоположното при бюджет от $97 млн. Самите елементи от едно сходно съревнование също са на втори, да не кажа трети проект, нещо, по което този филм радикално се разграничава от Rush. Там всичко бе педантично изпипано със съдействието на Ники Лауда, до момента в който тук водачите се накланят в завой като че ли карат Golf III по завоите на Осогово. Няма и по какъв начин да се гледат един различен по време на изпреварване, до момента в който летят с доста над 300 км/ч по правата „ Мулсан “, а като видя превключване на предавка и натискане на педала на газта - тръпки ме побиват.

Но всичко това е простимо, тъй като тук става въпрос за история, за пристрастеността към автомобила, за другарството, уменията и най-много борбата на елементарните хора със света на корпорациите и „ алените папки “, които минават през 20 ръце и 15 етажа, с цел да доближат до ръцете на Хенри Форд II.

Именно той дава началния подтик във кино лентата, като стопира поточната линия в завода си и пред всички служащи и мениджъри споделя, че всеки един от тях би трябвало да се прибере пешком до дома си, с цел да намерения и да предложи някакво гениално решение, с което Ford още веднъж да поеме по пътя на триумфа.

На идващия ден именитият Лий Якока споделя пред топ мениджърите, че компанията би трябвало да влезе в моторните спортове и да се трансформира в мечтан артикул, в нещо, за което всички мечтаят. И дава предлагането Ford да купи Ferrari! Този факт има няколкогодишна дълготрайност, само че на лента това трае няколко минути. В последна сметка, откакто договорката е съвсем контрактувана, Ил Комендаторе се отмята в последния миг и с това отприщва бяса на Хенри Форд II, който споделя на Якока, че желае да закопае Ferrari на 30 стъпки под финалната линия в Льо Ман.

Ноември - месец на българските филми

Актьорите и актрисите, които съумяха на гърба на други

„ Лошият “ във кино лентата се играе от Лио Бийби (Джош Лукас), старши изпълнителен вицепрезидент на Ford. Той е индивидът, който по всякакъв начин желае да прецака Кен Майлс, като в последна сметка съумява. А повода за тази злост към него се крие (поне във филма) в рецензията, която Кен прави към Ford Mustang при формалното показване на модела. В реалност Майлс е имал много тежък английски темперамент, който не се е харесвал на американците.
 Ford v Ferrari
„ Лошите “ са и момчетата от Ferrari, ръководени от властния Енцо Ферари, само че това също е холивудска небивалица. В последна сметка не можеш да наречеш някого неприятен, тъй като те употребява, с цел да увеличи цената на личната си компания. Нито можеш да кажеш, че е неприятен, тъй като печели „ 24 часа на Льо Ман “ шест следващи пъти, преди през 1966 година Ford GT да спре тази надмощие и да извоюва една от най-великите и непредвидени победи в историята на моторния спорт.

Актьорите и актрисите, които изчезнаха от Холивуд

Сериалите, които сграбчиха премиите "Еми "

Но както споделих и първоначално, спортната линия в този филм е на по-заден проект, на челен изпъкват човешките взаимоотношения, пресъздадени по холивудски, а доста точният и обмислен комизъм вкарва спомагателна нотка, която ще ви накара да се усмихвате ш след края на кино лентата. А почитателите на колите няма по какъв начин да не виждат и фразата „ На 7000 об/мин животът е друг ".

Аз го удостоверявам, откакто тази година бях един от двамата българи, които тестваха модерната версия на този именит Ford GT40.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Пламен Георгиев Ford v Ferrari Пълно ускоряване Le Mans 66 кино филми Кръсчен Бейл Мат Деймън .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 До 400% по-скъпа „ Гражданска “ за водачи извършители  1 Идват недобри времена за стопанската система  1 Пострадах при ПТП с лидер със застраховка “ГО ” - какви са правата ми  1 Какво изгони съветските туристи от нашето море --> Пaрите ни  До 400% по-скъпа „ Гражданска “ за водачи извършители До 400% по-скъпа „ Гражданска “ за водачи извършители  Идват недобри времена за стопанската система Идват недобри времена за стопанската система  Пострадах при ПТП с лидер със застраховка “ГО ” - какви са правата ми Пострадах при ПТП с лидер със застраховка “ГО ” - какви са правата ми  Какво изгони съветските туристи от нашето море Какво изгони съветските туристи от нашето море Не пропускай  <br> Гъсти мъгли във вторник, по кое време идва снегът <br>
Гъсти мъгли във вторник, по кое време идва снегът
 Гърция: Европейски Съюз ни гледа като паркинг за бежанци Гърция: Европейски Съюз ни гледа като паркинг за бежанци  <br> <strong> Кейт </strong> с впечатляваща вечерна рокля (СНИМКИ) <br>
Кейт с впечатляваща вечерна рокля (СНИМКИ)
 <br> Защо Маколи Кълкин стана дизайнер на <br>
Защо Маколи Кълкин стана дизайнер на
Последни  <p>На 7000 об/мин животът е различен</p> На 7000 об/мин животът е друг  КЪЩАТА НА ХИТЛЕР Превръщат къщата на Хитлер в полицейски сектор  Перник излиза на митинг Перник излиза на митинг  Снимка от марсохода Curiosity Учен разгласи, че е разкрил живи инсекти на Марс  Свещеното "Дихание " на дърветата в фотоси  Монголия Какво задушава най-студената столица в света  Доцент популяризира добавки, можели да спасят Боян Петров Доцент популяризира добавки, можели да спасят Боян Петров  Планинските курорти подготвени за зимата Планинските курорти подготвени за зимата  Стотици повреди в Перник, някои имат вода 24 часа Стотици повреди в Перник, някои имат вода 24 часа  17 арестувани при акцията против трафика на дрога 17 арестувани при акцията против трафика на дрога  Най-известният трабант е в щабквартирата на НАТО Най-известният трабант е в щабквартирата на НАТО  Джулиан Асандж Швеция приключи следствието против Асандж  Пари Там, където парите умират. За да се трансфорат в домати  Цацаров е предлагането на ГЕРБ и Оперативна програма за КПКОНПИ Цацаров е предлагането на ГЕРБ и Оперативна програма за КПКОНПИ  <p>Албанската, съветската, турската мафия - коя е по-силна в ЕС</p> Албанската, съветската, турската мафия - коя е по-силна в...  <p>И женският автомобил на годината е</p> И женският автомобил на годината е  <p>Световен ден на <strong>тоалетната</strong>: <strong>5 аргументи </strong>да бъдем <strong>благодарни</strong></p> Световен ден на тоалетната: 5 аргументи да бъдем...  Кражба на милиарди вбеси Путин Кражба на милиарди вбеси Путин  <p>Джей Ло <strong>без капка грим</strong> (СНИМКИ)</p> Джей Ло без капка грим (СНИМКИ)  <p>Разбиха група, печатала подправени документи и пари</p> Разбиха група, печатала подправени документи и пари Всичко от през днешния ден Виц на деня Срещат се другари: - Как си? - Доста добре! Най-после се отървах от гласовете, които ми споделят какво да върша. - На медикаменти ли си?… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Шофьор обърна кола, с цел да си освободи място за паркиране Шофьор обърна кола, с цел да си освободи място за паркиране  „ Как по този начин си неработоспособен, пък не си в количка? “  Започват коледните пости. Ето какво би трябвало да знаем  Публикуваха цените на ТОЛ таксите Публикуваха цените на ТОЛ таксите  Българска компания основава игри за над 60 милиона души по света  Три измислени научни обстоятелството, в които евентуално вярвате Водещи вести  Цацаров е предлагането на ГЕРБ и Оперативна програма за КПКОНПИ Цацаров е предлагането на ГЕРБ и Оперативна програма за КПКОНПИ  Перник излиза на митинг Перник излиза на митинг  <p>Лекар: Никой на мен не ми сподели, че детето е било в болница &bdquo;Лозенец</p> Лекар: Никой на мен не ми сподели, че детето е било в болница „ Лозенец  Монголия Какво задушава най-студената столица в света  Кражба на милиарди вбеси Путин Кражба на милиарди вбеси Путин  КЪЩАТА НА ХИТЛЕР Родната къща на Хитлер ще бъде постройка на полицията  Свещеното " Дихание " на дърветата в фотоси  Снимка от марсохода Curiosity

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР