На 70% от проблемите, отнасящи се до организацията на работата

...
На 70% от проблемите, отнасящи се до организацията на работата
Коментари Харесай

Гешев не вижда решение на голяма част от проблемите по организацията на работата след закриването на спецправосъдието

На 70% от проблемите, отнасящи се до организацията на работата след закриването на профилираните структури, не виждам никакво решение, разяснява през днешния ден основният прокурор по време на съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет, на което бяха изслушани ръководителите на Специализирания и Апелативния профилиран съд по тематиката с дейностите, които би трябвало да се подхващат за осъществяването на признатите промени в Закона за правосъдната власт по линия на спецправосъдието.

Гешев сложи въпроса за това " кой ще изпрати многотомните каузи с тонове материални доказателства и кой ще реши на коя прокуратура или на кой съд ще бъдат изпратени те ". Решаваме проблеми, които някой различен е основал, които не ни е работа да решаваме и ги трансферираха към нас, уточни основният прокурор и добави, че това е законодателен проблем, който законодателят не желае да реши, а може. По думите му е вероятен „ юридически безпорядък и покруса в наказателното правосъдие “.

Атанаска Дишева от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет разяснява, че внушението за юридически безпорядък в наказателното правосъдие е прекомерно рисково. Тя означи, че то се повтаря през последните няколко месеца и добави, че Висш съдебен съвет не е мястото и органът, който би трябвало да тиражира сходно подстрекателство, тъй като най-малкото не е правилно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР