На 7 юли в зала „Витоша“ на Хотел „Маринела“, при

...
На 7 юли в зала „Витоша“ на Хотел „Маринела“, при
Коментари Харесай

Любов от всеки поглед От Раиса Салита Роуз

На 7 юли в зала „ Витоша “ на Хотел „ Маринела “, при голям интерес от страна на читателите, бе показана дебютната стихосбирка на Раиса Салита Роуз , която носи името „ Любов от всеки взор “ . Модератор на събитието бяха дамите от „ The Book Club Sofia “, а специфичен посетител бе Вокален състав " Елбетица ", който зарадва публиката с превъзходните си осъществявания.

Думи за книгата показа нейният редактор, обичаният от всички публицист Калин Терзийски, както и издателят Симеон Аспарухов, представител на Издателство „ Библиотека България “, а частици от поезията си сервира на своите фенове самата Раиса Салита Роуз, която дойде особено от Чехия, с цел да се срещне със своите читатели и да опише за „ Любов от всеки взор “.

Раиса Салита Роуз е магистър по „ Връзки с обществеността " и „ Икономика и ръководство на масмедиите”. Работила е в ПР организация във Виена, сътрудничила е при основаването на списание за българите в Австрия, живяла е две години и в Тирол. От 2013 година живее в Чехия, където написа за изкуство, просвета и обичаи в локално списание и има опция да интервюира някои от най-успешните българи в Чехия, България и по света. Част от професионалната ѝ реализация е като съветник по личностно развиване и имидж.

Раиса написа лирика от дете. Преди три години взема решение да даде път на своята ученическа обич към литературата и се записва в креативна академия „ Заешка дупка”. Там се усъвършенства и работи с изявени имена. Нейната креативна устременост е любовта като чувство за изпълненост и вътрешна естетика в целия ѝ набор на страсти и сила.

Дебютната стихосбирка „ Любов от всеки взор " е показана в Българския културен институт в Прага през ноември 2021 година, като част от интернационален фестивал. Превода на стихотворенията е изработен от Давид Бернщайн, преводач на „ Физика на тъгата " на Георги Господинов. Отговорен редактор на книгата е поетесата Маргарита Петкова, а редактор – писателят Калин Терзийски.

Ето няколко фрагмента от премиерата, с създател фотографът Светослава Мадарова, които са запечатали прелестната атмосфера на събитието:

„ Любов от всеки взор “ може да бъде открита в положителните книжарници, както и в електронния магазин на Издателство „ Библиотека България “ на адрес:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР