На 7 Юли 2018 година в галерия „Стил”, Волен Сидеров

...
На 7 Юли 2018 година в галерия „Стил”, Волен Сидеров
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Ако културата отсъства, политиката какво е?

На 7 Юли 2018 година в изложба „ Стил”, Волен Сидеров откри галерия живопис и статуя на актьора проф. Евгений Кузманов. Той е български художник, публицист и академични учител, създател е на 11 книги- романи, повести, разкази. Носител е на премията „ Гравитон” за 1996 година и на огромната премия от третия народен конкурс „ Развитие” за 2000 година за романа „ Виявици и фучавини”, в който героите са радомирци.

Негови пластични произведения и рисунки са владеене на Националната художествена изложба в София, Софийската градска художествена изложба и частни сбирки във Франция, Холандия, Белгия, Германия, Русия.

" Евгени Кузманов е един от българските гении ", съобщи Волен Сидеров в словото си и добави: " Аз се срещнах с създателя посредством неговата книга " Чайки надалеч от брега ". Тя излезе през далечната 1983-та година. Книгата се предаваше от човек на човек, тогава нямаше интернет. Може да я назовем разказ – анти химера. Тя е рецензия на обществото и се четеше в интелигентските среди. Така разбрах за Евгени Кузманов, не знаех, че е художник и ваятел. Днес съм сюрпризиран и благополучен, от нещата, които виждам тук, тъй като живописта и скулптурата са в действителност страхотни…
…Някой ще каже: Волен ти се занимаваш с политика. Аз считам, че в случай че културата отсъства, политиката какво е? Някаква форма без наличие ".
Евгени Кузманов: " Волен пусна публикацията ми " Негодници и негодяи ", която беше толкоз остра, че не беше несъмнено какво ще стане. Оттогава имам най-хубави усеща към него. Българският народ се нуждае от един здрав шовинизъм. Отвсякъде сме заобиколени с националисти. Вътре в себе си съм запазил родолюбието”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР