На 7 септември в Техеран президентът на Русия Владимир Путин

...
На 7 септември в Техеран президентът на Русия Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин ще проведе отделни преговори с Ердоган, Роухани и Хаменей в Техеран

На 7 септември в Техеран президентът на Русия Владимир Путин ще организира обособени договаряния с президентите на Турция и Иран Реджеп Таийп Ердоган и Хасан Роухани, както и с висшия лидер на Ислямската република аятолах Али Хаменей на полето на срещата на върха за Сирия, съобщи пред публицистите в сряда помощникът на президента Юрий Ушаков, предава ТАСС, представени от " Фокус ".
„ Техеран ще бъде площадка за двустранни договаряния. Ние планираме нашия президент да организира три двустранни срещи: с духовния водач и началник на Иран аятолах Хаменей, както и обособени договаряния с президента на Иран Хасан Роухани. Освен това, ще има и обособен контакт с президента на Турция Ердоган “, съобщи Ушаков.
Както изясни помощникът на съветския държавен глава, тематиките, които би трябвало да бъдат разисквани с иранските представители са „ Сирия и разнообразни аспекти от двустранното съдействие, както и обстановката към Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД), поради излизането на Съединени американски щати от тази договорка “.
На срещата сред Путин и Ердоган, по думите на Ушаков, ще бъдат разисквани разнообразни въпроси от двустранното съдействие, „ а също така и несъмнено разглеждане на обстановката на сирийската площадка “. Представителят на Кремъл напомни, че президентите на двете страни поддържат интензивни контакти и съответно „ се води непрекъснат разговор по телефона – през тази година Путин и Ердоган са говорили по телефона 17 пъти “.
Президентите на Русия, Иран и Турция след края на срещата на върха в Техеран ще одобряват взаимно заявление. „ В началото на тристранната среща водачите ще се изкажат пред публицистите, а по-късно ще се организира закрита полемика. След края на тази среща ще бъде признато взаимно заявление, а по-късно водачите ще изкажат своите оценки за състоялите се диалози пред представителите на медиите “, съобщи помощникът на Путин.
Страните ще отделят огромно внимание на обстановката в Идлиб и проблемите към предстоящите провокации с инсценировка на потребление на химическо оръжие от Дамаск. „ Очаква се, че водачите ще отделят огромно внимание на зоната на деескалация в Идлиб, където са съсредоточени остатъците от терористите от „ Ислямска страна “ и изключително „ Джебхат ан Нусра “. В последно време терористите там се активизираха и организират доста обстрели, употребявайки самоделни дронове, в това число и против съветската база “, изясни Ушаков.
„ Освен това ще бъде разисквана подготовката на разнообразни провокации с инсцениране на потребление на химическо оръжие от Дамаск “, добави той.
Представителят на Кремъл акцентира, че „ позициите на Русия, Турция и Иран по Сирия съответстват в доста неща и това разрешава на трите страни да си сътрудничат задоволително дейно, в това число и в границите на астанинския развой “. „ Но, естествено, във всяка позиции има нюанси, които и ще бъдат тематика на диалозите “, обобщи Ушаков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР