На 7 октомври във Варна е била проведена спецоперация, при

...
На 7 октомври във Варна е била проведена спецоперация, при
Коментари Харесай

Разбиха група за кредитни измами във Варна

На 7 октомври във Варна е била извършена спецоперация, при която е арестувана проведена незаконна група. Трима мъже и една жена са арестувани във Варна и Силистра. Групата се е занимавала с закононарушения против кредитната система, документни измами и пране на пари. Това заяви окръжният прокурор на Варна Красимир Конов на брифинг.

Схемата е била следната - посредством онлайн платформи на кредитни институции са правени поръчки от лица, живеещи в чужбина. Използвани са техните данни и посредством тях са получавали заеми. Нанесени са вреди за към 100 000 лв.. Ръководителят на групата е на 36 години от Силистра. Дейността на групата е развивана на областите Варна и Силистра. Действали са от октомври 2021 година Част от парите са открити, други са изхарчени. Възползвали са се от опцията за забавено заплащане на първата вноска, оповестиха още от АП-Варна.

За момента не е ясно по какъв начин са се снабдявали с данните. Според комисар Деян Горанов, шеф на отдел " Североизточен " на ГДБОП, при започване на 2022 година е почнала работата по случая със събиране на данни. През октомври е докладвано на ОП-Варна и е формирано досъдебно произвеждане. Акцията е извършена от БОП-Добрич и БОП-Варна, както и от експерти по киберсигурност. Двама от арестуваните са престъпно проявени и осъждани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР