На 7 октомври в Зала България за пореден път ще

...
На 7 октомври в Зала България за пореден път ще
Коментари Харесай

Джаз по класически с Васил Петров в зала България

На 7 октомври в Зала България за следващ път ще бъдем очевидци на вокалните благоприятни условия и съвършена техника на един от най-красивите мъжки гласове на България, Васил Петров.

„ Пеенето със симфоничен оркестър е огромно и несравнимо с нищо друго наслаждение. Изключително богатата и мощна мелодичност, която имаш зад тила си, те окрилява, дава ти по-голяма мощ в директния и преносния смисъл.

Усещането е неповторимо и се веселя, когато съумея да го предам на публиката. На сцената се развличам доста, като се изключи че последвам креативните задания, които си слагам – да пресъздам текста и да го доставя по-близо до публиката. Щастлив съм, когато съумея да предам на хората моето въодушевление и наслаждение. “ – споделя Васил Петров.

Новата му концертна стратегия „ SymphoNY way” (Симфоничен начин) сплотява самоуверено няколко музикални стила – джаз, поп и класика посредством богатото симфонично звучене на Врачанска филхармония под диригентската палка на Христо Павлов. На сцената на Зала България, дружно с Васил ще бъдат и джаз музикантите Йордан Тоновски – пиано, Христо Минчев – контрабас, Кристиян Желев – ударни.

Акцента в стратегия са едни от най-популярните тематики на Бийтълс – Yesterday, Something, Michelle в авторски аранжименти за симфоничен оркестър. Присъстват още джаз стандарти като ориенталската тематика на Дюк Елинтгън – Caravan, филмовата тематика на Чарли Чаплин – Smile, O`l Man River - фрагмент от мюзикъла Show Boat на Джеръмн Кърн, считан за един от най-важните Американски театрални композитори и Оскар Хамърстайн II.

Филмовите тематики на Франсис Лей и Карл Сигмън - Love Story (Where Do I begin), Feelings на Морис Алберт, всички в красиви оркестрации на Ангел Заберски младши, Румен Тосков и Христо Павлов.

Специален посетител в концерта е фантастичната цигуларка, носителка на международни влиятелни награди, Зорница Иларионова, която ще покаже изумителната си техника и звукоизвличане при „ Сантиментален валс” на Чайковски и „ Цигански напеви “ от Сарасате. В Зала България, Васил Петров ще показа сцена и с още един млад гений на цигулковото изкуство, цигуларя Кай Орлинов.

На всичко това ще се насладят столичани във вторник вечерта в зала "България " от 19.00 часа.

Концертът ще се организира при цялостно съблюдаване на наредбите за разстояние и вход и стерилизация на Министерство на здравеопазването.
Билетите са налични в мрежата на Ивентим и на касата на зала България.
С медийната поддръжка на Джаз Фм радио.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР